Delvina vijon të jetë e rrethuar nga flakët, 7 banorë pësojnë djegie në luftë me zjarrin

Delvina vijon të jetë e rrethuar nga flakët e zjarrit. Ndonëse prej 5 ditësh zjarri po bën kërdinë, qeevria nuk ka marrë asnjë masë për shuarjen e tij. Janë vetë banorët e zonës që po luftojnë me flakët dhe si pasojë disa prej tyre kanë pësuar djegie.

Qytetarët e dëmtuar nga zjarri në Delvinë janë:

~Arben Buzheri

~Artan Guçe

~Makrikam Buzheri

~Lulzim Zhupa

~Gramoz Shehu

~Ramo Buzheri

~Bledar Ali

Pronarët e sipërpërmendur mes sakrificash dhe lodhjesh ndër vite u munduan që nëpërmjet bujqësisë ti vinin në ndihmë dhe të plotësonin nevojat e familjeve të tyre, për dikë ekonomi bazë dhe për dikë tjetër ekonomi ndihmuese.
Mundësia e tyre për t’i mbjellur sërish është gati e pamundur.

I drejtohem Qeverisë që në formë kompesimi të akordoj një fond nga fondet rezervë për ti ardhur sadopak në ndihmë qytetarëve të dëmtuar.

69262525 2883263541690325 7275523395100344320 n

2 23

1 24