Nëse ndjeheni gjithë kohën të lodhur, mund të vuani nga kjo sëmundje serioze

A jeni duke u ndjerë të lodhur gjatë tërë kohës? A uleni në divan pas punës, dhe para se të kuptoni vetë keni rënë në gjumë para televizorit tërë pasditen? Femrat janë shumë më të prira ndaj kësaj dobësie sesa meshkujt.

Pra nëse e gjeni veten gjithmonë të lodhur, trajtojeni këtë me seriozitet të plotë – sepse mund të jetë shenjë e gjëndrave joaktive tiroide, apo shenjë e problemeve të shëndetit mendor, siç është depresioni.

Lodhja është një gjë e keqe, sepse ndër tjerash mund t’i pengojë proceset e ndryshme të përditshme, siç është produktiviteti në punë.

Përveç produktivitetit, lodhja e vazhdueshme mund t’ju pengojë edhe të dilni me shoqëri, të përqendroheni, etj.