Hurmat e Arabisë, ilaçi që forcon kockat

Hurmat e Arabisë janë një ushqim ideal për përmirësimin e energjisë dhe funksionin e trurit. Ato janë një burim i mirë i kompleksit të vitaminave A dhe B, gjithashtu janë të pasura me minerale të tilla si hekuri, kalçiumi, mangani, bakri dhe kaliumi.

Hurmat e Arabisë ndihmojnë në ndërtimin e kockave dhe rritjen e forcës muskulare, për këtë arsye janë përdorur për mijëra vjet nga atletët për të përmirësuar aftësitë fizike, mprehtësinë dhe qëndrueshmërinë.

Hurmat e Arabisë përmbajnë veti anti-inflamatore dhe anti-infektive të cilat i bëjnë ato një ushqim të shkëlqyeshëm për ata që vuajnë me infeksione kronike dhe çrregullime auto-imune.

Ato ndihmojnë gjithashtu në kontrollin e punës së zemrës dhe presionin e gjakut, gjithashtu ofrojnë mbrojtje kundër goditjeve dhe sëmundjeve koronare të zemrës.

Hurmat e Arabisë përmbajnë një fibër lehtësisht të tretshme e cila ndihmon në parandalimin e acarimit të zorrës së trashë, kancerit të prostatës, kancerit të mushkërive, kancerit të endometriumit, kancerit të gjirit dhe kancerit të pankreasit.

Ato gjithashtu ndihmojnë në uljen e kolesterolit LDL (të keq), lehtësimin e kapsllëkut, përmirësimin e anemisë dhe parandalimin e degjenerimit makular.

Hurmat e Arabisë mund të konsumohen direkt si një ushqim i shpejtë dhe ndërkohë mund të kombinohen veçanërisht mirë me kërcell selinoje dhe feta kastraveci si një ushqim i ekuilibruar dhe me energji të lartë.

Ato mund të përzihen me pak ujë dhe të shndërrohen në një salcë të karamelizuar të cilën mund ta hedhësh mbi fetat e mollës, diçka që fëmijët e duan shumë!

Hurmat e Arabisë mund shtohen në smoothies dhe/ose sallata. Ato ofrojnë një nxitje të mrekullueshme të energjisë dhe ndihmojnë në rigjallërimin e trupit në çdo kohë të ditës.