Basha: Rama, i përfshirë direkt në aferën mafioze miliona euro të faturimit elektronik

Kasat e reja do t’i kushtojnë çdo biznesi 250 euro Rasti më i fundit i kapjes së shtetit është kontrata për faturimin elektronik të bizneseve.

Është një projekt nga i cili Edi Rama dhe klientët e tij kanë planifikaur të vjedhin nga bizneset me qindra miliona euro në vitet e ardhshme. EdI Rama bëri një ligj për të krijuar një sistem të ri, i cili i detyron bizneset të blejnë kasa të reja dhe programe të reja kompjuterike.

Këto do të shiten nga klientët e tij. Aktualisht janë 140 mijë kasa në përdorim, secila duet të zëvendësihet më një kompjutet Ipad dhe progam të ri që do të ksuhtojnë të paktën 250 euro hardëare që do të thotë mbi 30 milionë euro nga bizneset dhe 50-100 euro në vit progami kompjuterik dhe mirëmbajtja që i bie deri 14 milonë euro çdo vit.

Në 10 vjet bëhet fjalë për deri 170 milionë euro që do të përfitohen nga Edi Rama dhe klientët e tij: do zhvaen bizneset që të vjedhë Edi Rama. Tenderi i bërë për të krijuar këtë sistem ka qenë një tendër tërësisht i korruptuar i sajuar, me të cilin do vidhen menjëherë mbi 10 milionë euro.

Tenderi u vodh direkt nga Edi Rama. Ne e dimë për fakt se Edi Rama ëhstë takaur me biznesmeneët kroatë që e dituan sëbashku me dy kompani shqiptare para bërjes të tenderit në zyrën e tij.

Pasi tenderi fallco mbaroi, kompania shqiptare Jehona u shit për 250 mijë euro tek një bzinesmen i hetuar për pastrim aprash në kroaci: përmes këtij biznesmeni Edi Rama do të marrë paratë e vjedhura të pastruara në Kroaci.

Është një skemë e sajuar në cdo detaj për të vjedhur: imponimi i panevojshëm me ligj i një sistemi të ri faturimi për bizneset, fryrja e ksotos dhe vjedhja e tenderit për të ndërtuar këtë sistemin të ri, detyrimin e bizneseve për të blerë pajisjet dhe programin e ri kompjuterik tek klientët e vet.