A do të pengojë Rama hapjen e negociatave? Mesazhi i fortë i Von der Leyen për Shqipërinë

Presidentja e re e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, në mesazhin e parë pas marrjes së postit, është shprehur se mbështet hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Bëhet fjalë për një mesazh të fortë që jepet nga një Presidente e re e Komisionit Europian që ka mbështetje të madhe tek vendet anëtare të BE.

I vetmi që mund të pengojë këtë rrugëtim të Shqipërisë në BE është tani Edvin Kristaq Rama, të cilit Brukseli ja ka bërë të qartë rrugën që duyhet të ndjekë për të mos mbajtur më poeng vendin.

Kushtet janë aty për tu përmbushur bdhe mund të tejkalohen nëse ka vullnet politik, në të kundërt Rama do të jetë sërish përgjegjësi për dështimin e katërt rradhazi gjatë kohës që ai është në krye të qeverisë.

“Unë dëshiroj të riafirmoj perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe shoh një rol të rëndësishëm në procesin e reformave të vazhdueshme në të gjithë rajonin, ku kemi të njëjtin kontinent, të njëjtën histori, të njëjtën kulturë dhe sfida të njëjta.

Unë e mbështes plotësisht dhe të qëndrojë prapa propozimit të Komisionit Evropian për të hapur negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë “, thekson presidentja e zgjedhur Ursula von der Leyen në udhëzimet politike për Komisionin e ardhshme (2019-2024).

Ursula von der Leyen është gruaja e parë që do të drejtojë Komisionin Evropian.