Kreu i KQZ ia përplas në fytyrë Bibës: Po u hapën kutitë e votimit do dalin shenjat e gishtave të tu

Një debat i ashpër ka shoqëruar mbledhjen e mbyllur të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve midis kryetarit të këtij komisioni Klement Zguri dhe nënkryetarit, Denar Biba, ku kreu i KQZ-së ka kërkuar hapjen e kutive të votimeve të 30 qershorit për të parë nëse aty ka apo jo më shumë fletë votimi se sa numri i votuesve që kanë shkuar realisht në votimet, ndërsa Biba ka insistuar për të mos i hapur duke kërkuar të fshehë manipulimin.

Klement Zguri: Jemi pothuajse në përfundim të këtij procesi që ka të bëjë me kërkesat ankimore. Në në një farë mënyre i kemi shfaqur opinionet tona, kemi folur, diskutuar, propozuar, vendosur, dhe sigurisht kemi konkluduar. I vetmi problem që kur ka filluar dhe deri sa po mbaron, i vetmi shqetësim, është se ka fletë votimi më shumë se zgjedhës. Është e vetmja gjë serioze, shqetësim serioz.

Ndërhyn Denar Biba: Si ka më shumë fletë votimi më shumë se votues.

Klement Zguri: Ka mundësi të më lesh të flas.

Denar Biba: Jo, jo, unë të le të flasësh, po jo të gënjesh.

Klement Zguri: Ti hapi kutitë dhe të shohim kush gënjen.

Denar Biba: Prandaj jam gënjështar unë se ti kërkon me patjetër të hapësh kutitë, ta lesh procesin që ata fitues të mos marrin…

Klement Zguri: O Denar nuk më shqetëson fare ti, kështu që mos u lodh për të ndërhyrë.

Ore ju dëgjoj nga përfaqësuesi i partisë sa jeni në tavolinë ju dëgjoj të gjithëve me respekt.

Denar Biba: Si mund ta thoni, kjo është e pabesushme.

Klement Zguri: Hape dhe besoje. Hapi kutitë dhe besoje.

Denar Biba: Po, provoje.

Klement Zguri: Po pra hape dhe bësoje po them.

Denar Biba: Apo të gjithë ata që ke nga mbrapa, një provë të vetme.

Klement Zguri: Unë s’kam nga mbrapa, ti i ke. Dhe ti se i hap se po i hape në mënyrë figurative po të shukohen listat janë shenjat e gishtace të tu, në mënyrë figurative po të them.