Përse duhet të pini ujë me limon çdo mëngjes

Miliona njerëz e pinë një gotë ujë me limon në mëngjesi, pasi që kjo shprehi ofron përfitime të jashtëzakonshme për shëndetin.

Vitaminat dhe mineralet e shumta që gjenden në limon e forcojnë sistemin e imunitetit, parandalojnë shumë sëmundje, ndihmojnë në sistemin e tretjes, e alkalizojnë trupin, e përmirësojnë shëndetin e lëkurës, thonjve, etj.

Megjithatë, në mënyrë që ta gëzoni potencialin e plotë të kësaj pije, ju nuk duhet ta bëni gabimin e njëjtë që e bëjnë miliona njerëz duke mos e shtuar lëvoren e limonit në ujë.
Sipas ekspertëve, lëvorja e limonit është më e shëndetshme sesa vet fryti. Prandaj, është e rëndësishme që ta përfshini edhe lëvoren në këtë recetë.

Prejeni limonin në gjysmë dhe shtrydheni në gotë. Pastaj, lëvoren grijeni në grirëse dhe shtojeni në gotë. Në fund shtojani ujin e vaktë apo të ftohët dhe pijen konsumojeni posa të zgjoheni në stomak bosh.

Kjo pije ju ofron shumë përfitime shëndetësore, në mesin e të cilave përfshihen:
– Përmirësimi i sistemit të tretjes
– Detoksikimi i trupit

– Forcimi i sistemit të imunitetit
– Përmirësimi i funksionit të mëlçisë

– Shpejtimi i metabolizmit dhe humbja më e lehtë e peshës
– Nivelet e larta të kaliumit e ushqejnë trurin dhe qelizat nervore, etj.