Ky është fundi i një horri, shifrat reale

Po përjetojmë në këto moment fundin e një horri në politikë. Ka rënë viktimë e maskaradës që kishte përgatitur me votimet e sotme. Eshtë refuzar në mënyrë masive dhe tani si i mbyturi kërkon të shpëtojë duke u kapur pas fijes së kashtës që është manipulimi i shifrave të vpotuesve.

Rama ka shtuar përmes veglave të veta në KQZ, 240 mijë votues, të cilët nuk kanë shkuar në qendrat e votimit. Sipas shifrave reale të PD për të cilat Sekretari i Përgjithshëm i PD, Bardhi deklaroi se sot kanë votuar vetëm 534 mijë votues ose 15.2% e numrit total të votuesve, ndërkohë që sipas shifrave të manipuluara nga KQZ ky numër rritet në 21% ose 771 mijë votues që i korrespondon votave që PS ka marrë dy viet më parë.

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Demokratike Gazmend Bardhi ka hedhur poshtë shifrat e bëra publike nga KQZ-ja.

Në një deklaratë për mediat, Bardhi  u shpreh se opozita ka pasur njerëzit e saj në terren dhe i ka shifrat e sakta.

Bardhi akuzoi KQZ-në se ka vonuar publikimin e shifrave të votuesve duke i manipuluar.

‘Refuzimi i Ramës po çon në manipulim dhe mbushje të kutive. Këto janë zgjedhjet e para ku 3 orë pas mbylljes së procesit, shqiptarët nuk e dinë numrin e saktë të votuesve.

KQZ me urdhër të Edi Ramë ishte përfshirë në një manipulim kriminal të shifrave të pjesëmarrjes.

PD ka monitoruar të gjitha qendrat e votimeve dhe rezultatet janë si më poshtë vijon:

 

Bashkia

Votues %
Belsh        5,218 20.78%
Berat      13,428 16.85%
Bulqizë        6,979 23.64%
Cërrik        5,065 13.79%
Delvinë        2,276 15.36%
Devoll        5,830 17.37%
Dibër      10,120 17.82%
Divjake        8,433 19.90%
Dropull        1,676 8.38%
Durrës      33,580 13.35%
Elbasan      29,870 17.94%
Fier      30,450 18.76%
Finiq        3,032 9.92%
Fushë – Arrëz        2,239 24.73%
Gjirokastër        7,325 17.04%
Gramsh        5,720 21.06%
Has        2,253 14.25%
Himarë        2,490 10.95%
Kamëz        9,630 9.66%
Kavajë        4,930 7.78%
Kelcyre        1,730 18.09%
Klos        1,935 12.41%
Kolonjë        3,230 20.70%
Konispol        2,230 19.85%
Korçë      14,380 13.21%
Krujë      11,532 18.50%
Kuçovë        6,490 14.54%
Kukës        6,289 14.18%
Kurbin        3,989 7.00%
Lezhë        9,235 10.68%
Libohove            902 15.39%
Librazhd        8,650 26.20%
Lushnje      18,050 17.46%
Malësi e Madhe        4,730 10.59%
Maliq        8,121 16.58%
Mallakaster        5,935 18.82%
Mat        3,735 12.64%
Memaliaj        3,151 19.64%
Mirditë        4,735 16.80%
Patos        7,725 22.16%
Peqin        3,895 13.08%
Përmet        3,135 19.25%
Pogradec        8,390 11.69%
Poliçan        3,598 26.86%
Prrenjas        5,789 23.22%
Pukë        3,170 26.27%
Pustec        1,530 35.09%
Rrogozhinë        3,105 9.87%
Rroskovec        5,435 21.72%
Sarandë        6,780 14.70%
Selenicë        4,398 16.47%
Shijak        5,024 14.12%
Shkodër      10,980 6.67%
Skrapar        2,835 20.42%
Tepelenë        3,625 28.55%
Tiranë    105,102 15.86%
Tropojë        3,215 14.70%
Ura Vajgurore        4,982 16.19%
Vau i Dejës        3,532 9.12%
Vlorë      23,178 14.32%
Vorë        5,512 18.80%
Total    534,528 15.