Reagimi i fortë i Berishës: Vendimi i KiE, mbështetje e fortë për popullin shqiptar në luftën për demokraci

Ish-Kryeministri Sali Berisha e quan një goditje fatale për farsën elektorale të Ramës vendimin e Këshillit të Europës për të mos patur vëzhgues të saj në 30 qershor në Shqipëri.

Përmes një postimi në Facebook, ish kryeministri shprehet se, ky vendim është unik në historinë e Këshillit të Europës dhe damkosës për qeverinë e Ramës.

Reagimi i plotë i ish-Kryeministri Berisha

Goditje fatale e farses elektorale moniste te varrmihesit te pluralizmit Edvin Kristaq Mafia.

Te dashur miq, sot ne nje vendim te pashembullt ne historine e pluralizmit te Shqiperise dhe Europes, Keshilli i Europes vendosi te anulloje vendimin e tij per te derguar si gjithnje vezhgues delegacionin e Kongresit te Autoriteteve Lokale dhe Rajonale te KE per te mbikqyre farsen e 30 qershorit narkoshtetin e mafies se droges te Edvin Kristaq Mafise.

Ky vendim unik ne historin e Keshillit te Europes tmerresisht damkoses per narkoshtetin dhe Edvin Mafine, lidhet direkt me dekretin kushtetues te presidentit te republikes te anullimit te dates 30 si date zgjedhje.

Por ky vendim i paprecedent iu diktua Keshillit te Europes para se gjithash nga karakteri monist dhe antidemokratik i farses se 30 qershorit e cila vjen ne shkelje flagrante te:

1- Konventes Europiane per te Drejtat e Njeriut, konkretisht
-Protokollit 1 nenit 3 te kesaj Konvente qe
-detyron qeverite firmatare te organizojne zgjedhje demokratike.
2-Gjykata e te Drejtave te Njeriut(GJENDNJ),garante e zbatimit te Konventes Europiane nga vendet anetare stipulon ne ,vendimin e saj Dec.nr.9267/81 se:
3- E drejta per te zgjedhur alternativë e bene nje demokraci politike efektive.[ The right to alternative choice is ëhat makes an effective political democracy ]
Lidhur me kete çeshtje themelore per sistemin demokratik GJEDNJ ne vendimin e saj (Dec.nr.10547/07) stipulon:

4-E drejta e votes nuk eshte vetem procedurale.
[The right to vote does not have a procedural character]
Nisur nga ky konkluzion GJEDNJ stipulon:
5-Votuesi duhet te kete mundesine te ndikoj ne menyre thelbesore zgjedhjet.
[ The elector must have the possibility of affecting voting process(substantive) dhe se fundi,

GJDENJ ne vendimin e saj Dec nr 48555/10-2015 sanksionon se:
6- Procesi i votimit me 1 kandidat dhunon te drejten thelbesore apo thelbin e te drejtes te votes.
[A voting process ëith 1 candidate Ëould violate the substantive right to vote].
Votimet me nje kandidat ishin ato qe shqiptareve iu ofroi per 45 vite Enver Hoxha, Hitleri shqiptar i pasluftes dhe jane votimet qe ofron per koreano verioret diktatori i tyre.
7- Zgjedhjet me nje kandidat per 57,3% te bashkive te Shqiperise qe ofron sot bastardi i eterve mizor, monstra e pluralizmit Edvin Kristaq Mafia, jane ne kundershtim flagrant me Konventen Europiane te te Drejtave te Njeriut per zgjedhjet demokratike dhe dhunojne disa nga vendimet themelore te GJEDNJ Strasburg per zgjedhjet demokratike.

Keto jane te dashur miq arsyet kryesore te vendimit te pashembullt ne histori te KE per te anulluae dergimin ne Shqiperi te delegacionit te Kongresit te Autoriteteve Lokale dhe Rajonale, institucioni me i specializuar ne bote ne vleresimin e zgjedhjeve lokale.

Ky vendim eshte nje mbeshtetje e madhe per popullin shqiptar ne luften dhe perpjekjet e tij per zgjedhje te lira, pluraliste demokratike dhe nje goditje vdekjeprurese per monstren e pluralizmit Edvin Kristaq Avdyli! sb