Arta injoron Ruçin, nuk shkon në Parlament për të raportuar për përgjimet e publikuara nga BILD

Pritej me mjaft interes raportimi i sotëm i kryeprokurores së ashtuquajtur e përkohshme, Arta Marku, e cila do të bënte bilancin e punës së organit të akuzës për vitin 2018.

Pika më e nxehtë e punë së prokurorisë është dosja 330 dhe hetimi i saj sidomos pas daljeve të përgjimeve nga gazeta më e madhe në Europë Bild, e cila sot pasdite nis serinë tjetër të publikimeve. Gjithashtu Marku do të raportonte edhe për arrestimet e shumta të bëra kohët e fundit ndaj protestuesve të opzitës.

Por duet se në këtë situata kryeprokurorja Marku, “papritur është sëmurë” dhe nuk do të marrë pjesë siç ishte parashikuar në kalendar në seancën e sotme.

arta marku komision 1