Protestë edhe në Kosovë kundër Ramës, bllokohen në kufi automjetet: Hiqni taksën në Rrugën e Kombit!

Qindra automjete dhe dhjetëra autobuzë me pasagjerë nga Shqipëria për në Kosovë janë ndaluar që në orët e para të mëngjesit të sotëm në Doganën e Morinës nga pala kosovare.

Ndalimi i autobuseve është bërë me urdhër të Ministrisë së Infrastrkturës dhe Transportit të Kosovës.

Bëhet e ditur se, kjo masë është marrë nga autoritet kundër Shqipërisë për të hequr tasën në Rrugën e Kombit vendiosur nga qeveria e Ramës.

Burimet nga vendngjarja bëjnë të ditur se, autokolona e makinave është mbni 2 kiliometër, ndërsa pasagjerët kanë shpërthuyer në revolrtë për shkak edhe të temperaturave të larta.