Ish-Kryeministri Meksi: Të zbatohet dekreti i Presidentit për anulimin e zgjedhjeve

Ish-kryeministri, Aleksandër Meksi, ka dalë në krah të presidentit Ilir Meta për shfuqizimin e 30 qershorit si datë zgjedhjesh.

Për më tepër ai nuk pajtohet me institucionet që nuk e zbatojnë dekretin.

“Një vendim që botohet në fletoren zyrtare duhet të zbatohet detyrimisht. Politikanët duhet të bëjnë politikë dhe të zgjidhin krizën”, tha Meksi për “Ora News”.

Sipas tij, nëse ka vullnet mund të zgjidhet kriza.

Edhe Presidenti Meta duke ju referuar KQZ, paralajmëroi se çdo institucion që refuzon zbatimin e dekretit të Presidentit do të përballet me pasoja ligjore.

Ndërkohë, kryeministri Edi Rama vijon të këmbëngulë se zgjedhjet do të zhvillohen më 30 qershor.