Skandali në KQZ, i mohohet opozitës e drejta ligjore të ketë komisionerë në KZAZ

Ka nisur me debate mbledhja e radhës në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, ku është rrëzuar kërkesa për regjistrimin e komisionerëve të PD dhe LSI në zgjedhjet lokale të 30 qershorit 2019.

Ivi Kaso, përfaqësues i PD në KQZ tha se PD ka të drejtë të ketë komisionerë dhe listoi shkeljet që sipas PD, KQZ ka bërë me regjistrimin e Partisë Bindja Demokratike. Ai shkoi edhe më tej, kur tha se anëtarët e KQZ janë kërcënuar që të mos lejojnë regjistrimin e komisionerëve të opozitës jo-parlamentare.

Kaso iu bëri thirrje që të regjistrojnë komisionerët, në të kundërt do të përballen me përgjegjësi ligjore. Kjo për Denar Bibën, anëtar të KQZ, ishte një shantazh i rëndë.

Ivi Kaso u shpreh në një deklaratë për media pas vendimit të KQZ-së tha se: “I mohuan opozitës së bashkuar të drejtën e garantuar nga kodi zgjedhor për të pasur anëtarë në KZAZ. E drejtë që opozitës i buron nga Kodi Zgjedhor”.

Ai ka paralajmëruar anikimimin e vendimit në Kolegjin Zgjedhor dhe se do ti drejtohet antarëve ndërkombëtarë, në vençanti OSBE-së.

Denoncimet do të bëhen me emër dhe mbiemër duke filluar nga KQZ, tha Kaso. Ai shtoi se PS në dnërshtim me ligjin ka katër anëtarë në këtë insiticion nga dy që duhte të kishte.

ivi kaso 1