I gjithë shteti në këmbë për check up-in e Vilmës!

Albana VOKSHI

Para disa ditësh, Drejtoresha e Operatorit të Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësor, Mirela Hasanaj, bëri një mbledhje me Drejtorët e Njesive Vendore të Kujdesit Shëndetësor Vlorë, Shodër, Elbasan, Tiranë si dhe të gjithë drejtorët e parësorit në Shqipëri. Në mbledhje, Drejtoresha Hasanaj, mësohet të ketë thënë:

“Performanca juaj matet në bazë të check up. Dua që mjekët tuaj të bëjnë check up sepse po skadojnë reagentet e koncesionarit.” (Cit. Mirela Hasanaj).

Të alarmuar se mos skadojnë reagentet e Vilmës, Rama ka ngritur gjithë shtetin në këmbë për interes të saj:

– Asnjë shërbim tjetër nuk jepet për pacientët pa bërë check up;

– Mjekët nuk vlerësohen më në bazë të punës, përkushtimit, eksperiencës, shërbimit ndaj pacientit, por vlerësohen vetëm nëse plotësojnë numrin e check up;

– punonjësit e administratës detyrohen të bëjnë check up, përndryshe mund te humbasim dhe vendin e punës;

– familjet në ndihmë ekonomike apo viktimat e dhunës, nuk marrin asiatencë nëse nuk bëjnë check up;

– para pak javësh u kujtuan që edhe të burgosurit mund të rrisin numrin e check up;
– QSUT dhe spitalet e tjera rajonale lëngojnë mungesat e kurave, ilaceve, madje dhe pajisjeve me elementare sepse fondet shkojnë për check up e koncesione abuzive.

Shëndetësia e Ramës nuk është në shërbim të qytetarëve, por të oligarkëve.

6 vjet në Qeverisjen e Rilindjes Rama, Kjo është fytyra e SHENDETËSISË FALAS!!

#Protesto25Maj
#RamaIk
#ShqipërisSiEuropa