Vokshi denoncon skandalin: Rama i jep konçensionin e sterilizimit në mikut të Beqajt

Një tjetër skandal ka dalë në dritë dhe është bërë publik nga ish-deputetja deokrate Albana Vokshi. Lidhur me tenderat dhe konçensionet në mjekësi një tjetër vjedhje është kryer në kurriz të pacientëve dhe për llogari të mikut të Ilir Beqajt.

Deklarata e Vokshit 

Sic edhe ishte parashikuar, konçesioni i pajisjeve steriliziese, por shteron fondet e shëndetësisë. Koncesion krejt i panevojshëm, i hartuar qëllimshëm në përfitim të privatit (mikut të Ilir Beqajt), dhe jo të qytetarëve shqiptarë, po sjell pasoja të rënda në shërbime të tjera rëndësishme shëndetësore.

Pa asnjë tavan të përcaktuar në kontratë, buxheti i planifikuar vjetor për këtë koncesion duket nuk ka mjaftuar, por është tejkaluar duke “zbrazur” arkën e Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm Shëndetësor.

– është limituar numri i ndërhyrjeve kirurgjikale në cdo spital publik, duke sjellë pasoja direkte në shëndetin dhe jetën e pacientëve;

– pjesa më e madhe e pacientëve, shtrëngohen të paguajnë shumëfish në spitalet private apo të paguajnë nën dorë për të tejkaluar rradhët e gjata për ndërhyrje;

– farmacitë pa rimbursime, në mëshirë të fatit. Shumica detyrohen të marrin kredi, për të shlyet faturat. Kjo po con shumë farmaci drejt falimentimit.

Paratë e shëndetit të shqiptarëve po shkojnë në duar të 3-4 miqve, sponsorve, klientëve të Kryeministrit, duke rropatur pacientë e familjarë dyrve të spitaleve, të pashpresë për të marrë shërbimin që me ligj ju takon.