Komandant “gjarpri” dhe vrasja e ish-zëdhënësit të UÇK-së, Ali Uka në Tiranë

Hashimi mori pozat e një viktime të sulmeve të padrejta që janë ndërmarrë prej tij gjatë kohëve të fundit për atë që ai e mohoi të ketë një plan për nadrje të Kosovës.

Thaçi tha se ka qenë luftëtar kundër serbëve dhe ndjehej i lënduar nga sulmet që janë ndërmarrë ndaj. Ai sulmoi ish-Kryemnistrin Berisha për rolin që ka luajtur në ditët e para të krijimit sipas tij ndaj UÇK-së ndërsa përgjatë gjithë kohës ka mbrojtur deklaratat e Vuçiç për atë që ai e k deklaruar si “planin e vet për ndarje të Kosovës” të rakorduar me Thaçin.

Po cili është roli i komandant “gjarprit” në luftën ndaj Serbisë dhe pse ai sot i trembet hetimeve nga Gjykata Speciale”

Cilat janë lidhjet dhe implikimet e tij në vrasjen e Ali Ukës, ish zëdhënësit të UÇK-se që në ato ditë ishte edhe student në Tiranë dhe ndante dhomën me Thaçin. Ai u vra në rrethana misterioze dhe sot ende familjarët interesohen për të gjetur vrasësit?

Çfarë lufte bënte nga “Rogneri” komandat “gjarpri” ndaj serbëve ndërkohë që mijëra ushtarë vriteshin në frontin e luftës?
Pse ka frikë ky komandant “gjarpri” nga hetimet e Gjykatës Speciale krijimin e së të cilës e zvarriti me muaj me rradhë?

Kush e akuzon Thaçin për vrasjen e Ali Ukës dhe roli i SHISH të Klosit

Ushtaraku Shqiptaro-Amerikan, Muharrem Maralusha, përmes një postimi në Facebook, ka bërë një koment rreth vrasjes së ish-gazetarit Ali Uka. Maralusha thotë se vdekja e gazetarit Uka, nuk ishte aksidentale, por, sipas tij, e gjitha ishte e planifikuar.

Madje ndër tjerash në ketë postim, ai thekson se arsyeja për rihapjen e këtij rasti është rrjedhja e disa informatave, ku dyshohet se aktorët kryesor të kësaj ngjarje janë Hashim Thaçi dhe Xhavit Haliti.

Ja postimi i plotë i tij:
Vdekja e Gazetarit Ali UKA nuk esht akcident por i planifikuar? Sipas disa burimeve të sigurta që vijnë nga disa burime zyrtare të një shteti perëndimor, vendimi është marrë që rasti i vrasjes së gazetarit Ali Uka të rishqyrtohet. Ali Uka u gjet i masakruar në vitin 1997 në një dhomë të një hoteli në Tiranë, që po ashtu shfrytëzohej bashkërisht me Xhavit Halitin dhe Hashim Thaçin.

Vdekja e gazetarit Ali Uka, tash shqyrtohet se ka qenë një rast i planifikuar bashkërisht ndërmjet Sigurimit Shqiptar (SHISH) dhe Udhëhëqësisë Politike të atëhershme të UÇK-së.Personi që do ta udhëheqë grupin hetues është caktuar dhe puna do të filloj sa më shpejt që situata të lejojë.

Arsyeja për rihapjen e këtij rasti është se kanë dalë disa informata tjera sheshit, ku dyshohet se aktorët kryesor të kësaj ngjarje janë, Hashim Thaçi (“Gjarpni”) dhe Xhavit Haliti (“Zeka”), të cilët kanë dhënë deklarata të rrejshme gjatë kohës së hetimeve fillestare në koordinim të plotë me Sigurimin Shqiptar (SHISH) të atëhershëm.

Tash dyshohet se vdekja e Ali Ukës ka qenë një koordinim ndërmjet SHISHI-t Shqiptar dhe Udhëheqësisë Politike të UÇK-së. Simbas rezultateve të hetimeve të atëhershme të bëra nga autoritetet Shqiptare – vdekja e gazetarit Ali Uka nuk ka qenë i një natyre politike, por ka qenë një rast kriminal.