Qytetin tonë e ka mbuluar trishtimi!

Elton LASKA

Marr shkas nga ngjarja shumë e rëndë ku humbën jetën dy miq, dy vëllezër model. Çfar po ndodh me rendin dhe shoqërinë ku ne jetojmë? Përse kriminelët levizin lirshëm dhe pa u shqetësuar midis nesh dhe as’kush nuk e ngren zërin për ti denoncuar? A po kthehemi ne në një Palermo të vogel? A duam vërtet ne të jemi një Palermo e vogël, apo organet ligjzbatuese nuk janë në nivelin e duhur? Mendoj se të gjithë bashkë kemi pëgjegjsi për këtë situatë kaq të rëndë ku ndodhemi.

Ne kemi polici të pa aftë, kemi shoqëri që nuk denoncon krimin apo fenomenin e pa ligjshëm. “Çfar më duhet mua?” Kjo është shprehja më e zakonshme por ka edhe më keq se kjo shprehja! Kemi kryefamiljarë që i thonë “marshalla” veprimeve të pa hishme si vjedhja psh! Pra, e gjithë shoqëria jonë duhet të rreflektoje thellë!

Lypset një angazhim i të gjithëve bashkë për të rikthyer dinitetin, moralin, ndëshkimin shoqëror, anatemimin e së keqes, veseve negative dhe denoncimin e tyre.

Ne jemi të “denuar” të jetojmë në komunitet dhe pa reagimin tonë fenomenet negative vetëm sa do të shtohen.

Nuk kemi nevojë për një polici e cile ta ketë vëmëndjen tek përndjekja e protestuesve apo punëtorëve që hapin gropa septike apo se savatojnë muret e shtëpive të tyre. Jo more zotëri, ktheni sytë nga hajdutët, drogagjinjt, armëmbajtësit pa leje që shëtisin e i bëjnë karshillëk ligjit dhe policisë së shtetit!