Ndaloni o të mjerë! Agron Tufa është kalorës i pakapshëm prej jush!

Enver Bytyçi enver bytyci1

Po lexoj me shumicë artikuj dhe publikime të tjera kundër Agron Tufës, këtij personaliteti të padiskutueshëm të letrave shqipe! Por sulmi ndaj tij është devijuar e ndarë qëllimisht nga krijimtaria e një lloji të veçantë të shkrimtarit Tufa. Shkaku është shumë i qartë: T’i japin një mësim çdo kryengritësi që kërkon të rishikojë historinë tonë, sidomos atë të luftës e të periudhës së sundimit totalitar komunist!

Ndaj janë lëshuar si lukuni etër e bij të së keqes, politikanë, diplomatë, profësorë e gjithë çfarë ka lënë pas diktatura të denigrojnë shkrimtarin Tufa dhe të tregojnë “rrënjët e tyre prej qytetarësh” idiotë! Ata që burren se janë shkolluar në akademitë ruse të dikurshe, hedhin kritikën e shkollimit të Agron Tufës në Rusi!

Ata që janë rritur në bllokun e diktaturës i kujtojnë atij se “ka ardhur nga fshati dhe paska mbetur fshatar”! E në të gjithë këto sulme shoh vetëm një tipar – tiparin e denigrimit për prejardhjen, origjinën dhe përkatësinë krahinore. Sepse në urtësi, mençuri, drejtësi, qartësi, dinjitet njerëzor e intelektual, Agron Tufën nuk mund ta sulmojnë e cënojnë as ata që e urrejnë!

Të paaftë dhe në pamundësi të polemizojnë për faktet që drejtori i Institutit të Studimeve të Krimeve të Komunizmit i jep publikut shqiptar, kritikët dhe kundërshtarët e Agron Tufës përdorin të vetmën armë të trashëguar po nga komunizmi – të ashtuquajturën biografi imagjinare!

Ndaloni o të mjerë në këtë aventurë idiote, sepse sa më shumë që ju ta sulmoni këtë kalorës të letrave shqipe, aq më shumë ai i grah vrapit të kalit dhe kapërcen çdo fushëbetejë në dije, kulturë dhe intregitet! Edhe nëse bëheni pilotë anijesh kozmike ju nuk e e arrini dot Agron Tufën! Ju rroftë ju që mbani tituj profesorësh, grada diplomatësh apo statuse politikanësh! Këto nuk mjaftojnë për t’u ngrit në statusin e Agron Tufës!

Tiranë, më 17.04.2019