Sot jepet masa për të arrestuarit e protestës së 13 prillit, përfaqësues të PD në ambjentet e Gjykatës

Sot do të jepet masa nga Gjykata e Tiranës për të ndaluarit e protestës së 13 prillit. Përfaqësues të PD kanë shkuar në ambjentet e kësaj gjykate për të qenë prezent gjatë procesit.

Opozita pretendon se ata janë të ndaluar thjesht se protestuan kundër qeverisë pa asnje prove fajësie. Në Gjykaten e Tiranës ka forca të shumta policie.

Pas ndalimeve të rreth 60 personave për protesten e 13 prillit, prokuroria ka kërkuar 16 arreste me burg.

Ndërkohë që Prokuroria ka kërkuar detyrim paraqitje për 21 protestuesit e tjerë të arrestuar.

Të arrestuarit dhe akuzat

Kundërshtimi i punonjesit te policise se rendit publik”, “Goditje për shkak të detyrës”, “Prishja e qetësisë publike”, “Shkatërrimit të pronës me zjarr” dhe” Shkelja e rregullave mbi lëndët plasëse, djegese dhe radioaktive”, parashikuar nga nenet 262,236/2, 237, 274, 282 dhe 151 te Kodit Penal i shtetasve:

 

 1. Fjordi Rustem Çocka, i datelindjes 29.07.1982 banues ne Korçe.
 2. Mirandi Fatmir Çocka i datelindjes 31.07.1984 , banues ne Korçe
 3. Armandi Shpetim Kreka, i datelindjes 17.09.1999 , banues ne Korçe
 4. Oltian Tufik Ramesaliu, i datelindjes 20.03.1991, banues ne Burrel.
 5. Nikolin Niko Bezati, i datelindjes 18.07.1996 , banues ne Korçe.
 6. Adriatik Maliq Bezati, i datelindjes 31.01.1987 ,banues ne Korçe.
 7. Erjon Shkelqim Debrova, i datelindjes 08.07.1995 , banues ne Elbasan.
 8. Demokrat Gjergj Mema, i datelindjes 19.03.1995 , banues ne Elbasan.
 9. Ilion Kastriot Dedja, i datelindjes 13.01.1993 , banues ne Elbasan.

 

 1. Algert Xhavit Xhekaliu, i datyelindjes 13.10.1988 , banues ne Burrel.
 2. Fran Gjok Gjoka , i datelindjes 03.03.1985 , banues Shkoze, Tirane.
 3. Gezim Maliq Almeta i datelindjes 10.02.1990 , banues ne Tirane.
 4. Alfed Agron Gusha i datelindjes 26.01.1968 , banues ne Librazhd.
 5. Feim Xhevdet Bogdani , i datelindjes 19.08.1971 ,ne banues ne Librazhd.
 6. Shemsi Sherif Kaloshi dtl.05.05.1996 lindur ne Kukes dhe banues Bathore Kamez.
 7. Aleksandro Lulezim Zhupa dtl. 03.02.1997 lindur ne Delvine dhe banues Tirane.
 8. Bledar Gezim Dulo dtl.21.07.1982 lindur Korçe dhe banues Tirane
 9. Renco Arbion Dapi dtl.16.03.2000 lindur dhe banues ne Tirane.

 

 1. Admiral Xhevahir Rama, i datelindjes 09.11.2000, banues Tirane.
 2. David Martin Rakaj, i datelindjes 30.01.1981, banues në Shkoder.
 3. Tahir Alush Kaja, i datelindjes 20.05.1999, banues në Kavaje.
 4. Halit Reshit Roçi, i datelindjes 15.03.1997 , banues ne Kavaje.
 5. Orisard Sabah Sinaj, i datelindjes 28.08.2000 , banues ne Domje, Tirane
 6. Mustafa Bardhyl Petja, i datelindjes 20.01.1999 , banues ne Kavaje.
 7. Dario Florenc Mankollari , i datelindjes 20.04.2000 banues ne Laprake , Tirane.
 8. Aredi Rakip Skora , i datelindjes 12.09.1995 , banues ne Tirane.
 9. Armando Kujtim Gecaj, i datelindjes 18.04.1993 , banues ne Tropoje.
 10. Erlind Hekuran Nela, i datelindjes 29.08.1996, banues ne Lushnje.

 

 1. Dainel Ilir Gjata , i datelindjes 05.07.1994 , banues ne Lushnje
 2. Klajdi Mesit Sula, i datelindjes 11.01.1998 , banues ne Berat.
 3. Muhamed Luljeta Bisha , i datelindjes 29.07.1999, banues ne Berat.
 4. Edmond Lik Bushi , i datelindjes 29.07.1992 , banues ne Tirane.
 5. Abdyl Shaqir Palushi, i datelindjes 22.03.1958 , banues ne Tirane.
 6. Hans Alban Tahiri i datelindjes 01.03.2002 , banues ne Tirane
 7. Eris Enver Agalliu , i datelindjes 29.08.2000 ,banues ne Cërrik
 8. Luzian Luan Zylyftari dt.02.09.1990 me banim ne Skrapar.
 9. Renato Kujtim Bejkollari dt.26.01.1988 banues ne Tirane.