Ballina Kryesore Protesta të fermerëve kundër vendimit që ul me 14 përqind çmimin e...

Protesta të fermerëve kundër vendimit që ul me 14 përqind çmimin e qumështit

Fermerët e Lushnjes dhe Rrogozhines protestuan sërish sot, duke kundërshtuar ndryshimin e TVSH per prodhuesit e qumështit. Fermerët në shenjë proteste derdhën qumështin në rrugë, ndërkohe që kërkuan tërheqjen e ketij vendimi nga qeveria.

Protestuesit kanë bllokuar aksin kryesor rrugor dhe po lëshojnë thirrjet “mashtrues, mashtrues”, kurse ndër pankartat kryesore që mbajnë në duar janë “nafta e traktorit tim e ka çmimin njësoj si nafta e benzit tënd”, “Ulje me 14 % të çmimit për fermerin” si dhe “Subvencionet në bujqësi në 2018 20 milionë euro, në 2019 vetëm 4 milionë euro”.

Exit mobile version