Ish-ministri i Jashtëm shigjeton Ramën: Pasuritë e shqiptarëve, në duart e një grushti vicioz

Ish-ministri i Jashtëm, Bushati ka shigjetuar Ramën nga salla e Parlmentit duke deklaruar se pasuritë e shqiptarëve janë grumbulluar në duart e një grushti vicioz. Deklarata e Bushaatit është një nga pikat e errta të pushtetit të Ramës që tani po konstatohet jo më vetëm nga opinion public, opozita dhe organizmat ndërkombëtarë, por edhe nga një pjesë e PS.

Në momentin e deklaratës së Bushatit, Rama ka qenë i pranishëm në seancë , por ka zgjedhur të mos reagojë. Marrëdhëniet mes Ramës dhe Bushatit duket se nuk janë më si më parë që nga moment i largimit të Bushatit si ministër i Jashtëm.

Në fjalën e tij para Parlamentit, Bushati është ndalur tek roli i ministrisë së Jashtme në proceset integruese. “Historia nuk lind sot”, tha Bushati me një tjetër shigjetim ndaj reformave të të komanduarit të Ramës në ministrinë e Jashtme që ka larguar një pjesë të mirë të stafit të Bushatit.