Biblioteka dixhitale që përuroi pardje nuk punon, Rama sulmon rektorin!

Kryeministri Edi Rama ka zhvilluar ditën e sotme një takim me studentë dhe pedagogë të Fakultetit të Ekonimisë në kuadër të “Paktin për Universitetin”. Nga ky takim, Rama u njoh nga studnetët se problemtin se biblioteka dixhitale, që kreu i qeverisë prezantoi pak ditë më parë nuk funksionon. Për këtë, Rama ia vuri fajin Rektorit.
Një student e pyeti Kryeminsitrin për mungesën e sistemtit online të marrjes së notave, ku të gjithë kanë nga një llogari dhe shohin përgjigjet e rezultateve të provimeve, por Rama iku nga kjo pyetje dhe adresoi një problem tjetër për Mynyr Konin.
“Biblioteka dixhitale është në funskion, por ju nuk e hapni dot. Asnjë nuk e akseson dot këtë bibliotekë, po ashtu është e vështirë dhe pjesa e ndërveprimeve të tjera. Shkaku është rektorati i universitetit dhe e bukura është që juve jeni si ata që pinë kafe në anën lindore të Berlinit, që çdo gjë e kërkoni tek qeveria. Kjo është pjesë e keq administrimit nga Rekrori i Universtietit të Tiranës”, ishte përgjigja e Ramës, duke i hedhur të gjithë fajin rektoriarit.
Rama më tej sulmoi dhe Rektorin e Universitetit të Tiranës, Mynur Konin, duke thënë se ai nuk ka bërë asnjë veprim për të mirën e studentëve.
“I vemti që nuk e ka marrë vesh se ka ndodhur një protestë, se ka pasur ndërveprime dhe dialog, është xhaketa e Rektorit. Ky është një problem për ju se ju do shkoni në shkollë dhe sistemi nuk do funksionoj dot. Dhe ça do bëni ju do akumuloni dhe do shkoni tek ministria dhe do kërkoni të hiqet rektori”, shtoi Kryeministri.

Rama fillon fushatën e sulmeve kundër Rektorit të Universitetit të Tiranës
Kryeministri Rama ka sulmuar Rektorin e Universitetit të Tiranës Mynyr Koni, në një përpjekje të rradhës për të ulur vrullin e reagimit të studentëve të cilët kanë paralajmëruar rifillimin e protestave.
Asnjë prej 8 pikave të parashtruara nga studentët për qeverinë nuk është plotësuar, pavarësisht premtimeve të Ramës dhe Kryeministri ka nxituar të gjejë fajtorin, duke e identifikuar atë tek Rektori i Universitetit të Tiranës.
Dihet që zoti Koni është zgjedhur në atë detyrë jashtë vullnetit të Ramës dhe përkundër shumë presioneve ndaj tij nga personazhe të njohur të botës së krimit, të cilët mbështesnin kandidaturën e Kryeministrit.
Edi Rama nuk e ka harruar disfatën e para pak viteve në garën që u zhvillua për Rektoratin dhe po sulmon sot Konin për cështje të cilat lidhen direkt me qeverinë e tij dhe jo me Rektoratin.
Gjatë të ashtuqëuajturit “bashkëbisedim me studentët”, një studente e vitit të 5-të e Fakultetit Ekonomik, i tha kryeministrit Edi Rama se për sa kohë që qeveria fajëson rektorin për një sërë problemesh në universitete, pse nuk bëhet një ligj për ta shkarkuar atë.
“Ai nuk është mbret. Është një person si të gjithë të tjerët”, tha studentja.

Në përgjigje, Rama, tha se rektori nuk është mbret por është më rehat se çdo mbret.
“Nuk është mbret por është më rehat se çdo mbret. Unë besoj personalisht, që ligji aktual i arsimit të lartë, fuqia që ligji i jep të gjitha strukturave të tjera janë të mjaftueshme pa llogaritur fuqinë që ka çdo student që e patë vetë kur bëheni bashkë që rektori reago brenda 24 orësh. Kjo është rruga më e shëndetshme, dhe do të vendosë një standard tjetër sjellje të rektorit dhe rektoratit me gjithë pjesën tjetër.
Se ka ndodhur protesta dhe i vetmi që nuk e ka marrë vesh dhe rrezik akoma nuk e di, është rektori. Kjo është pikëpyetje në radhë të parë për ju si studentë.
Rektorin e keni aty, më afër se Ministria. Sidoqoftë nuk është për të shmangur përgjegjësinë por për të shpjeguar dhe ilustruar që autonomia është edhe përgjegjshmëria juaj”, tha Rama.

edi rama