Ministri holandez pasi takoi Lleshin: Bandat po fitojnë gjithnjë e më shumë pushtet…

Ministri i Drejtësisë dhe Sigurisë në Holandë Ferdinand Grapperhaus pas vizitës që ka pasur pak ditë më parë në vendin tonë, në një prononcim për mediat në vendin e tij, është treguar mjaft kritikë me Shqipërinë, duke thënë se duhet të bëjë më shumë punë për frenimin e kriminelëve.
Grapperhaus është shprehur se bandat shqiptare janë kthyer në një rrezik mjaft të madh për Hollandën, dhe janë ndër furnizueset kryesore të kokainës.
“Bandat shqiptare po fitojnë gjithnjë e më shumë pushtet. Kriminelët shqiptarë punojnë në mënyrë të organizuar, janë kthyer në partner të besueshëm dhe për kriminelë të vendeve të tjera.
Bandat shqiptare të kokainës aktive nga Amerika e Jugut deri në Limburg. Kokaina hyn nga shqiptarët përmes portit të Roteradmit. Shqipëria duhet të mendojë seriozisht për zgjidhjen e problemit”, është shprehur Grapperhaus.
Ndërkohë qe mediat në Holandë raportojnë se shqiptarët janë të vështirë që të identifikohen, pasi ata nuk lëvizin me makina të shtrenjta dhe nuk e reklamojnë jetën e luksit.