Banorët e Astirit në Komisariat: Nuk na frikësoni, ose do bëjmë viktima, ose do na vrisni ne”!

Banorët e Astirit janë thirrur sërish sot në komisariatin numër 6 në Tiranë, për shkak të protestave të tyre që vijojnë tashmë prej 5 muajsh.
Ndërkohë që 6 prej tyre: Ilir Katiraj, Florian dhe Lindita Protduari, Artan Manushaqe, Gezim Sadikaj dhe Lutfi Kastrati, shprehen se nuk e dinë arsyen se pse do të merren në pyetje në komisariat.
Gëzim Seitaj një prej banorëve të Astirit u shpreh i revoltuar, ndërsa tha se tashmë gjithçka do të kalojë në vetëgjyqësi. seitaj
“Sot kanë bërë thirrje për 6-7 veta, çdo dy ditë na kanë bërë që të vijmë në komisariat. Unë i bëj thirrje popullit dhe shoqërisë civil, se qeveri nuk kemi më ne, ne o do vrasim o do të na vrasin. Mua më ka ikur mendja, jam i dhunuar që 5 muaj, vijnë na provokojnë çdo ditë të protesta, ne o do bëjmë viktima, o do na bëjnë ata ne.
Unë kam për të bërë viktima, me dhunutën më provokutën, këta ta dinë të gjithë. Iu bëj thirrje familjarëve të policëve, që tiu thonë që të qëndrojnë larg nesh. Këta nuk çuan në burg ata që vodhën, po na çuan ne që denoncuam vjedhjen. Ska shanse që ne të frikësohena, vetëm kur të shkojmë në Sharrë ne Edi Rama do të mund që të prishë shtëpitë tona”, u shpreh i revoltuar banori.
Mbrëmjen e djeshme 7 anëtarë të një familje u thërritën në orët e vona në komisariat, pa marrë një përgjigje për arsyet.