Rama ik! Veliaj mjaft!

Qamil Gjyrezi

Erion Veliaj është politikan tipik, post-modern, për t’ia bërë “gjëmën” popullit, pa u “dëgjuar” dhe “shikuar”, duke ju “rrahur shpatullat” dhe “përqafuar” të gjithë! Fenomeni Veliaj sillet me të gjithë njëlloj “formalisht “!

Me të crregulluarit, me studentët, me policët, me artistët, me intelektualët, me mësuesit, me rrugacët, me biznesmenët e vegjël dhe të mëdhenj dhe si përfundim ja bën gëmën poppulit, tiranasve, duke marrë paratë e të gjithëve dhe bashkëpunuar me oligarkët e tij!

Në fakt Erioni bën punë për qytetin, por gjithmonë me “kosto të lartë” dhe me demagogjinë tipike post-moderne, futuriste “Erioniane”: “Të mendojmë për të ardhmen për fëmijët tanë!? I gjithë opinion publik, intelektualët, gazetarët opozitar, PD akuzojnë Edi Ramën, si shkaktari kryesorë i situatës ekononomike dhe shoqërore dramatike në vend!

Por harrojnë Erion Veliajn, vazhduesin e kryeministrit Rama! Rama dhe Veliaj kanë të njëjtin “ideologji politike”. Erion Veliaj nëse nuk pengohet do ta cojë në një nivel më të lartë “varfërimin” ekonomik dhe shpirtëror të tiranasve dhe më vonë të Shqiptarëve!

Erion Veliaj është aktualisht “bashkëpunëtori” më i afërt me “hir apo pahir” i Edi Ramës! Edi Rama kaloi pronësinë së Partisë Socialiste tek Erion Veliaj.

Në realitet kjo “skemë” është parashikuar dhe projektuar që përpara, me bashkimin e “Lëvizjes” së Erion Veliajt me P.S.-në! Prezantimi i Erion Veliajt për kandidat për Kryetar Bashkie i Tiranës më kujtuan “betonizimin” që i ka bërë dhe vazhdon t’i bëjë Veliaj Tiranës!

Betonizimi i Tiranës ka filluar qëkur Edi Rama ka qenë Kryetar Bashkie, po Veliaj po përdor një “stil tjetër” me intensitet më të lartë! Veliaj mbas Tiranës, do të “betonizojë” edhe Shqipërinë dhe shqiptarët me projektet e tija! “Betonizimet e Velijat” janë: Zgjatimi i bulevardit kryesor të Tiranës, Qendra historike e Tiranës, Kullat mbas Hotel Tiranës, Astiri, Unaza e madhe, Teatri Kombëtar dhe sot lexova një titull në gazetë: “Kulla 30 metra të larta tek liqeni, nis betonizimi në pronën publike, i jepen oligarkut”!

Erion Veliaj don ta kthejë zonën e Gardës tek Parku i Liqenit në zonë të betonizuar për ndërtime! A janë pak këto “kantiere betoni”, të cilat do t’i marrin frymën Tiranës, duke pastruar oligarkët paratë e drogës?!

Me kalimin e pronësisë së P.S.-së nga Rama tek Veliaj, P.S. po pregatitet në projektet dhe mendjet e tyre të “mbrapshta” për mandatin e tretë dhe ku i dihet të katërt!? Edhe anëtarët e këshilli bashkiak i Tiranës me “Mastera” dhe “Doktoratura” kanë të njëjtin formim si Erioni dhe Rama!

Ata do të zevendësojnë në të ardhmen në PS, Spiropalin, Ballajn, Gjiknurin, Ahmetajn, Nikollën, Kumbaron etj etj! Prandaj duhen ndaluar nga të gjithë shqiptarët sëbashku në projektin e tyre të rrezikshëm! Ku i dihet ku i marrin garancitë? !

Prandaj Veliaj është po aq i rrezikshëm dhe “padobishëm” me këtë “temp”, jo vetëm për Tiranën por edhe për Shqiptarët! Veliaj ka gjithashtu “personalitet” me emocione dhe ndjenja prej “betoni”, post-moderne, i ftohtë, pa dinjitet, prandaj është më i aftë për të realizuar jo vetëm “betonizimin” e Tiranës por edhe të Shqipërisë! Veliaj do i’u “betonizojë” edhe “trurin” tiranasve dhe më vonë shqiptarëve, nëse nuk pengohet me votën e qytetarëve!

PD dhe opozita duhet të detyrojë Edi Ramën të japi dorëheqjen , sa më shpejt që të jetë e mundur! Nuk i dihet kush është aktualisht më i fortë Veliaj apo Rama i akuzuar nga të gjithë për skandalet qeverisëse!?

Nëqoftëse Rama largoi Nanon me “Klanin” e tij, Veliaj do t’i shkeli “të gjithë” me këmbë, mbasi në 2019 kërkon Bashkinë dhe në të ardhmen PS-në dhe Shqipërinë! PD dhe opozita, sëbashku me shqiptarët më 13. Prill. 2019, duhet të kërkojë largimin e Ramës dhe t’i thonë mjaft Veliajt! Rama Ik! Veliaj Majft!