Ballina Aktualitet Festa e Shën Jozefit/ Promovim i produkteve vendasve dhe nxitje turizmit në...

Festa e Shën Jozefit/ Promovim i produkteve vendasve dhe nxitje turizmit në Lezhë

Festat tradicionale janë parë si një mundësi për promovimin e produkteve vendasve dhe nxitjen e turizmit në Lezhë. E tillë ishte edhe festa e Shën Jozefit, një festë tradicionale që kremtohet prej shumë kohësh në Gjadër të Lezhës.

Panairi i traditës, artizanatit, prodhimet bujqësore dhe gatimet e zonës prezantuan vlerat më të mira zadrimore në një aktivitet të organizuar me këtë rast. Nuk munguan as veshjet tradicionale dhe lojërat popullore që u sollën nga nxënësit e shkollës “Gjovalin Gjadri”.

Muzika e bukur e krahinës së Zadrimës mori vëmendje maksimale. Në këtë mënyrë synohet edhe ripërtëritja e një tradite që vazhdon të tërheqë jo pak vëmendje edhe sot.
Festës i janë bashkuar edhe emigrantë të ardhur enkas për të festuar me familjet e tyre. Ata i vlerësojnë iniciativa të tilla si një domosdoshmëri për t’i dhënë fshatit edhe më shumë gjallëri.

Përmes festave tradicionale që janë të shpërndara kryesisht në zonat rurale, bashkia e Lezhës synon të nxisë turizmin përgjatë 12 muajve të vitit.

Exit mobile version