Skandal! 613 kg kokainë e sekuestruar në 2018 në Durrës trafikohet në Itali nga policia e Lleshit

613 kg kokainë janë zhdukur nga policia dhe janë trafikuar në Itali. Denoncimi është bërë nga ish-Kryeministri Sali Berisha pas një një mesazhi në adresë të tij, ku tregohet se, sasisa e lëndës narkotike e kapur në vitin 2018 në Durrës, është nisur drejt Italisë ku është shitur e gjithë sasia.
Postimi i plotë i ish-Kryeministrit Berisha
Denoncohet zhdukja e 613 kg Kokainë! Transporti i tyre për në Itali!
Zoti Sali Berisha përshëndetje! Nuk e di a ke informacion per 613 kile kokainë që është kapur në 2018 në Durrës Të gjitha janë nis në itali dhe janë Shiitur të gjitha, di shumë mirë kush kamionist i ka trasportuar.
Dosja
Kompania “Arbri Garden” që importoi drogën bashkë me frutat tropikale nga Kolumbia, kishte planifikuar ta mbante kamionin në një magazinë në Maminas. Për disa ditë kokaina qëndroi në port dhe në momentin që u transportua në Maminas, policia ekzekutoi arrestimet dhe sekuestron.
Nga një kërkim i thjeshtë në internet del se kompania Arbri garden ka kryer dhjetëra rrugë të tjera nga Ekuadori dhe Kolumbia drejt Portit të Durrësit. Pra aktiviteti i saj i tregtisë së frutave vazhdonte prej vitesh.
Tregu shqiptar është ende i vogël për të konsumuar 613 kilogram kokainë. Droga ka qenë e destinuar për në tregun europian, por për ta mbajtur atë në Shqipëri, për ta futur atë në portin e Durrësit, për ta magazinuar në Maminas dhe për nxjerrjen jashtë Shqipërisë, trafikantët kanë pasur mbrojtjen e një njeriu me lidhje të fuqishme.
Të dhënat e policisë për Operacionin “Last Snow”
Kokaina e sekuestruar – 613 kilogram dhe 350 gram
Vlera e kokainës – 180 milion euro
Itinerari i Kontenierit me kokainë: Kolumbi-Itali-Maltë-Shqipëri
Mbërritja e kontenierit në Durrës -19 shkurt 2018
Operacioni i policisë në Maminas- 27 shkurt 2018

auto kokaine 11549622141