Vjedhje marramendëse në emër të Diasporës, 670 milionë lekë për 2 orë dalje në Tv të Ramës

Abuzime me fondet publike prek edhe aktivitetet për diasporën. Për tre ditë aktivitet në Tiranë dhe Lezhë shpenzohen nga buxheti i shtetit 670 milionë lekë.
Shifra marramendëse është akorduar për samitin e dytë të Disporës, për një aktivitet që zgjat vetëm tre ditë.
Të përmalluarit për vendin, përfaqësues të disporës do të mbërrijnë në Shqipëri për një aktivitet rutinë, por nuk janë në diejni që taksapaguesit e varfër shqiptarë (familjarë edhe të pjesëmarrësve në këtë aktivitet) do e paguajnë shtrenj evenimentin famoz.
Në çmendurinë e shpenzimeve të parashikuara, bien në sy tre zëra shumëmilionësh. Brendimi i Bulevardit Dëshmorët e Kombit, me afishe kap shifrën e shpenzimeve prej 216 milionë lekë. Ka edhe më shumë dhe në këtë pikë shioja kryeministrore dhe veprat e tij janë “klas i lartë” që kushton shumë…
Skenografia me dorën e Edi Ramës për vetëm një ditë kushton 177 milionë lekë, ndërsa regjia me sytë e kryeministrit në ER TV, i marr taksapaguesve tanë 12 milionë lekë. Në këtë mënyrë vijojnë edhe zëra të tjerë shpenzimesh që në fund kapin shifrën e 670 milionë lekëve.
Një shifër më shumë në regjistrat e shpenzimeve të çmendura të qeverisë. Kaq do kushtojë dy orë damje në publik e kryeministrit me tuta e batuta.
/Boldnews.al

diaspora