Fundi i regjimit lajmërohet gjithmonë në Zërin e Amerikës!

Nada MEÇORAPAJ

Të dashur miq dhe mbështetës: ata që kanë një kujtesë, sado të zbehtë, të vitit 1990 e mbajnë mend efektin e madh të radios Zëri i Amerikës ndër shqiptarët që kërkonin t’i shpëtonin izolimit. Zëri i Amerikës ishte jo vetëm lajmëtari i një bote tjetër, por edhe siguria se nuk ishim vetëm. Sidomos ata që vijnë nga familje të përndjekura nga komunizmi duhet ta kenë ndjerë më fort këtë.
Zëri i Amerikës u bë lajmëtari, jo vetëm i ndryshimit, por edhe i fundit të regjimit komunist.
Historia duket se po përsëritet, edhe pse në kontekst tjetër. Publikimi i përgjimeve të korrupsionit dhe lidhjeve me krimin, në fillim në administratën e lartë shtetërore dhe më pas të ‘rastit Dako’ dëshmojnë se ‘regjimi i Ramës’ nuk shihet më në Uashington si ‘thjesht i korruptuar’, por si ‘i rrezikshëm’.
Ne nuk duhet të gëzohemi që vendi ynë qeveristet keq, por të jemi të gatshëm që ta qeverism siç duhet. #nejemindryshe #PD

50686021 604442476645635 3722392406767697920 n