Ballina Shëndetesi Ushqimet që duhet të eliminoni nëse vuani nga artriti

Ushqimet që duhet të eliminoni nëse vuani nga artriti

Artriti është sëmundje e ndryshueshme, e cila mund t’ju sulmojë në cilëndo fazë të jetës
Artriti çon në shfaqjen e inflamacioneve të nyjave dhe ua pamundëson të sëmurëve që të kryejnë aktivitetet e përditshme, siç janë veshja dhe ngrënia.
Edhe pse mund të jetë i butë, por edhe shumë i fuqishëm, çdo formë është e pakëndshme.
Njerëzit të cilët vuajnë nga kjo sëmundje e dinë sa ajo mund të zbutet me ushqim, por ka edhe të tillë të cilët nuk dinë që disa artikuj ushqimorë mund t’ua përkeqësojnë gjendjen.
Nëse vuani nga artriti, këta dhjetë artikuj hiqni nga menyja.
Gluteni
Pos që ndikon në tretje, ai ndikon si te humori ashtu dhe te artriti. Gluteni i cili gjendet në grurë, shkakton inflamacionin në trup, madje edhe nëse nuk keni celiaki.
Qumështi
Qumështi përmban komponentin i cili quhet kazein, që është proteinë e njohur për tretje dhe që është e njohur për shkak të shkaktimit të inflamacionit nëpër trup.
Vaji
Ky artikull është shumë e vështirë të shmanget nga menyja, sepse mjaft ushqime përmbajnë vajra. Vaji i thatë i cili përmban omega 6 të thartirës yndyrore është i keq për nyjat tuaja.
Ushqimi i fërguar dhe i përpunuar termikisht
Ushqimi i shpejtë është i tmerrshëm për shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Ushqimi i pjekur në skarë, i ringrohur apo i pasterizuar
Kur e ziejmë ndonjë ushqim, nusproduktet toksike të cilat quhen glikozina të avancuara shkaktojnë reagime autoimune të trupit, gjë që rezulton me inflamacion të nyjave.
Disa perime
Eliminoni pataten nga ushqimi nëse keni artrit. Specat djegës, patatet dhe domatet përmbajnë komponentin i cili quhet solanin, i cili ka veprim negativ te artriti.
Sheqeri
Çdo gjë që përmban fruktozë, glukozë apo saharozë shkakton inflamacion në nyja.
Karbohidratet e rafinuara
Konsumoni drithërat e plota, sepse drithërat e rafinuara çojnë në shtim peshe trupore.
Duhani
Konsiderohet shkaktar i shfaqjes së artritit reumatik.
Alkooli
Shton rrezikun për prodhimin e thartirës, e cila çon deri në inflamacione në trup.

Exit mobile version