Tri shenjat e zodiakut më të prirura të vuajnë nga ankthi

Ndërsa ankthi mund të jetë një çështje serioze e shëndetit mendor dhe ai mund të prekë këdo në çdo kohë, mund të ketë disa shenja të zodiakut të cilët kanë më shumë gjasa të kenë shqetësime sesa të tjerët
Kjo mund të jetë pjesërisht për shkak të tipareve të tyre të personalitetit.
Shenjat që kanë një lloj fokusimi dhe vendosin më shumë rëndësi në gjërat e vogla, padyshim kanë më shumë të ngjarë të tregohen të ashpra në vështirësitë e vogla. Por, disa prej tyre mund të jenë më të prekura nga situata stresuese sesa të tjerët, ose të jenë më të prirur të kenë zakone nervore.
Me këtë në mendje, lexo për të tre shenjat zodiakut të cilët kanë më shumë gjasa të kenë zakone të shqetësuara, si ankthi e gjendje më të rënduara mentale.
1. Gaforrja (21 qershor – 22 korrik)
“Është e njohur për të qenë një nga shenjat më emocionale të zodiakut. Sepse kjo shenjë është më e sunduar nga Hëna, e cila është planeti i emocioneve tona”, thotë astrologia Molly Cardinal. Për shkak të kësaj, personat e shenjës së Gaforres në zodiak mund të kenë ndjenja të forta rreth gjërave të vogla, gjë që mund të çojë në disa zakone të shqetësuara.
Mënyra më e mirë për të përmirësuar këtë është që të lindurit e shenjës së Gaforres të marrin një moment nga jeta e tyre dhe të kuptojnë në situata stresuese se duhet gjetur një logjikë dhe një arsye për gjithçka po ndodh. Mbi të gjitha për të pyetur veten nëse vërtetë duket sikur qielli po bie…
Pasi Gaforrja zhvillon këtë mënyrë të shëndetshme të kanalizimit të shqetësimeve, duke fituar një perspektivë, ato mund të kuptojnë që ndjenjat e tyre të ankthit pakësohen me kalimin e kohës.

2. Virgjëresha (23 gusht – 22 shtator)
Si një shenjë e sunduar nga Mërkuri, “Virgjëresha vazhdimisht vëzhgon, duke marrë detaje dhe duke kërkuar përsosmëri”, thotë Cardinal, shkruan Class. Dhe kjo mund të rezultojë në zakone të shqetësuara, të tilla si të qenit super të orientuar drejt detajeve ose planifikimi i gjërave deri në minutën e fundit.
“Për të kapërcyer këtë përsosmëri, Virgjëresha do të bënte mirë t’i jepte vetes dhe të tjerëve njëfarë hiri të papërsosmërisë”, thotë ajo.
Jo çdo detaj duhet të adresohet dhe të fiksohet në minutë dhe ka bukurinë e vetë edhe evolucioni i ngadaltë i përmirësimit. Me fjalë të tjera, duke ngadalësuar qëllimisht dhe duke mësuar si të liroheni, ato mund të ndihen më pak në ankth.
3. Ujori (20 Janar – 18 Shkurt)
Në vend që të vendosen në “botën reale”, Ujorët shpesh mbajnë sytë në mendje ose mendojnë për të ardhmen. Ndërsa kjo mund të jetë një cilësi e shkëlqyer, në shumë mënyra, “ata mund të kenë shumë vëmendje deri në pikën e obsesionit”, thotë astrologia Molly Cardinal.
“Ata kanë vështirësi për të shkundur gjërat, dhe kur kaloni shumë kohë duke menduar për një gjë, kjo mund të spiralizohet në diçka që humbet kuptimin e saj origjinal dhe mund të filloni të fluturoni larg perspektivës së pamjes më të madhe”. Kjo mund të krijojë ankth, sepse kjo do të thotë humbje e kontaktit me idetë origjinale dhe çdo ndjenjë se si t’i përmbushni ato.
“Ujori mund të përmirësohet në këtë drejtim duke dalë nga kokat e tyre”, thotë Cardinal. “Të bësh diçka fizike, ose ndoshta një përpjekje krijuese me duart e tua, jep idenë e një pushimi dhe i vendos ato më shumë në të tashmen dhe aktualen”.