Onkologët: Ja si mund të parandaloni shfaqjen e kancerit

A Mayo Clinic-led study found that protective mastectomies that preserve the nipple and surrounding skin prevent breast cancer as effectively as more invasive surgeries for those with BRCA. (Fotolia)

Dikur malarja vriste njerëz, sot po I vret kanceri. Më shumë se 200 lloje të kancerit vrasin më shumë se 8 milionë njerëz në vit.
‘Forca’ hyn në gojë, mirëpo në botën bashkëkohore, në gojë me ushqim hyjnë edhe sëmundje të ndryshme.
Para disa ditësh onkologët publikuan një këshillë më se të thjeshtë, të cilin dëshirojmë ta ndajmë me të gjithë.
Për t’u mbrojtur nga kanceri dhe për të penguar sëmundjet më të rënda…
Thoni JO:
1. Vajit të rafinuar;
2. Pijeve të gazuara;
3. Ushqimeve nga mikrovala;
4. Mamografisë para lindjes së parë (dhe vetëm nëse është e domosdoshme);
5. Sutjenave të ngushtë;
6. Alkoolit;
7. Ushqimit të gatshëm të ngrirë;
8. Ujit të ngrirë nga frigoriferi në shishe plastike;
9. Përdorimit të parregullt të pilulave kontraceptive;
10 Deodoranteve (aq më tepër përdorimin pas rrojës);
11. Sheqerit në çfarëdo forme (pacientët të cilët e kanë eliminuar sheqerin nga ushqimi kanë jetuar m gjatë se ata të cilët nuk kanë hequr dorë nga kjo sëmundje e bardhë).

Thoni PO:
1. Perimeve;
2. Mjaltit (si zëvendësimi i sheqerit);
3. Proteinave nga perimet (fasule në vend të mishit);
4. 2 gotave ujë në stomak të zbrazët;
5. Ushqimit të ngrohtë, jo të nxehtë;
6. Lëngut të shëndetshëm: aloe vera + xhenxhefil + majdanoz + selino + ananas (përzieni dhe pini në stomak të zbrazët);
7. Karotës së freskët apo lëng nga karrota, çdo ditë!
Edhe disa këshilla:
Kurrë mos pini çaj nga gotat plastike. Mos pini dhe mos hani asgjë të nxehtë nga ambalazhi plastik.
Mos e ngrohni ushqimin në mikrovalë aq më tepër nëse ushqimi është në plastikë.
Kur plastika I ekspozohet nxehtësisë, komponentët kimikë lirohen gjë që mund të shkaktojë madje 52 tipa të ndryshëm të kancerit.
Shmangni të hani ushqim të rëndë pas orës 17:00.
Pini shumë ujë në mëngjes, më pak në mbrëmje.