Berisha: Pedagogët, vendim dinjitoz ndaj akteve të xhelatit të lirisë akademike!

Ish-Kryeministri Berisha ka reaguar pas grevës 1 ditore të pedagogëve të fakultetit të Histori-Filologji. Përmes një postimi në Facebook, Berisha e cilëson vendimin e pedagogëve dinjitoz.
Berisha shkruan se, Edvini ekzekuton, varros perfundimisht autonomine e universiteteve dhe lirine e tyre akademike te garantuar nga Kushtetuta e Shqipërisë ne nenet e cituara me sipër. Mes të tjerash Berisha, iu bën thirrje studentëve dhe pedagogëve që të mbrojnë me çdo çmim autonominë e universiteteve dhe lirinë e tyre akademike.
Postimi i ish-Kryeministrit Berisha
Vendim dinjitoz i pedagogeve te faklutetit te Histori Filologji ndaj akteve te xhelatit te lirise akademike!
Te dashur miq, sot pedagoget e fakultetit te Historise Filolologjise jane ne greve te plote. Ky vendim i marre ne unanimitet, ne mbeshtetje te kerkesave te studenteve dhe kundershtimit te prere te vendimeve puçiste antikushtetuese te Keshillit te Ministrave dhe projektligjit antikushtetues, puçist e diktatorial te Edvin Kristaq Urrejtjes.
Me keto vendime dhe kete projektligj diktatorial, ne kundershtim flagrant dhe dhunim te plote te neneve 57 dhe 58 te Kushtetutes, Edvini ekzekuton, varros perfundimisht autonomine e universiteteve dhe lirine e tyre akademike te garantuar nga Kushtetuta e Shqiperise ne nenet e cituara me siper.

Ne kete menyre universitetet shnderrohen nga tempuj te dijes, shkences, kerkimit dhe krijimit shkencor, thjesht ne shkolla partie. Per kete qellim, Edvini, duke abuzuar me luften kunder plagjatures, me vendimet dhe ligjin e tij te fundit krijon policine politike ekstra universitare, me te cilen asgjeson lirine akademike, zhvillon gjahun e shtrigave ndaj pedagogeve, asistenteve, studenteve qe guxojne te mos konformohen me regjimin e tij te Kakistokracise.
Lufta kunder plagjiatures dhe falsitetit eshte jetike per boten akademike. Por kjo lufte mund te behet vetem nga vete institucionet autonome te arsimit te larte dhe jo nga policia politike partiake ekstra universitare e regjimit kakistokratik te Edvin Kristaq Urrejtjes.
Ndaj, me kete rast, pershendes greven nje ditore te shpallur sot nga fakulteti i Histori Filologjise dhe iu bej thirrje studenteve, asistenteve, pedagogeve, ne respekt te dinjitetit dhe integritetit te tyre, te mbrojne me çdo çimim autonomine e universiteteve dhe lirine e tyre akademike si kushte jetike te ekzistences te ketyre institucioneve.Iu bej thirrje qytetareve te mbeshtesin me te gjithe forcen e tyre qendresen e botes akademike, vendimtare per te ardhmen e shoqerise shqiptare! sb

Portesta e filologjikut41548060793

auto 771548064249