Reagon i indinjuar rektori i UT: Studentët janë në të drejtën e tyre legjitime për të protestuar, policia larg nga Universiteti!

Rektori i Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni ka reaguar për futjen e policisë private më forcë në mjedise univesitare.
Në një postim në rrjetet sociale, Koni shkruan se, studentët e UT janë në të drejtën e tyre legjitime për të protestuar si qytetarë të lirë të një vendi demokratik, për të kërkuar plotësimin e kërkesave të tyre për një arsim cilësor dhe bashkëkohor!
“Në vijim të ngjarjeve që ndodhën sot në Fakultetin e Ekonomisë dhe të Drejtësisë, si Rektor i Universitetit të Tiranës por edhe si pedagog prej shumë vitesh, shpreh indinjatën time të thellë personale për veprimet totalisht të papërgjegjshme të disa prej anëtarëve të forcave të rendit në ambientet e Fakultetit të Ekonomisë.
Studentët e UT janë në të drejtën e tyre legjitime për të protestuar si qytetarë të lirë të një vendi demokratik, për të kërkuar plotësimin e kërkesave të tyre për një arsim cilësor dhe bashkëkohor!”, shkruan Koni.

49774129 10216177497261924 4893644110239367168 n