Protestë edhe në Vlorë, ish-punonjësit e transportit urban në rrugë

Ish-punonjësit e parkut urban të Vlorës kanë protestuar këtë të hënë përpara institucionit.
Rreth 60 punonjës kanë kërkuar pagat e prapambetura të Nëntorit dhe Dhjetorit, pasi Bashkia e Vlorës mori vendimin për shkrirjen e institucionit dhe njohu detyrimet e prapambetura. Por Janari, pavarësisht premtimeve të kreut të Bashkisë së Vlorës, se do ti punësoj, punonjësit prej 30 vitesh të parkut urban, çështja e tyre nuk ka marr rrugën e zgjidhjes.
Teksa kanë paralajmëruar përshkallëzim të protestës para bashkisë, punonjësit kanë theksuar se falimentimi i parkut urban ka ardhur si pasojë e keqmenaxhimit dhe dhënies së lejes për dublimin e shërbimit nga një kompani private qysh në 2012-tën.
Aktualisht këshilli bashkiak i Vlorës ka marr vendimin për shkrirjen e parkut urban të Vlorës dhe pagesën e detyrimeve të prapambetura nga buxheti i bashkisë për këtë vit, ndërsa shërbimi përgjatë muajit Janar do të mbulohet nga operatori privat më shpënzime të mbuluara nga bashkia e Vlorës, por pa kontratë të rinovuar pqas ende nuk janë caktuar kërkesat e Bashkisë për kompanitë që do të duan të hyn në garë.