Revolta/ Naftëtarët e Ballshit në protestë: Na është pezulluar puna!

Naftëtarët në Ballsh kanë dalë në protestë mëngjesin e sotëm. Për shkak të mungesës së naftës bruto, uzina ka ndalur së punuari, duke lënë në mëshirë të fatit qindra punëtorë.
Bankers Petrolium refuzon t’i shesë naftë rafinerisë në Ballsh. Për pasojë naftëtarët kanë mbetur pa punë dhe kanë dalë në protestë për të kërkuar të drejtën e tyre.
Protestës i janë bashkuar edhe studentë të Fakultetit të Gjeologji Minierave nga Tirana, si dhe aktivistë të Organizatës Politike.
‘’Duam 2500 ton naftë pune në ditë, në mënyrë që rafineria të vijojë punën normalisht. 60 përqind e naftës dëgohet te Petrolifera në Vlorë dhe ne lihemi pa punë. Duam naftë, nafta është jeta jonë”,shprehen disa prej protestuesve.

protesta