Mbi 10 mijë vende të lira pune në Këln, Shtutgart, Dyseldorf, si të aplikoni!

Berlini ka kërkesa më të mëdha për fuqi punëtore, i ndjekur nga Munihu dhe Hamburgu. Më shumë se 10 mijë vende të lira pune ka në Këln, Shtutgart, Dyseldorf.
Më së shumti nevojë për kuadër ka në sektorin e tregtisë. Pagat për shitësit janë rreth 1800 euro. Kërkohen edhe shoferë, për shoferët e kamionçinave (Gabelstapler), automekanikët rrogat e të cilëve janë rreth 14-15 euro në orë.
Ndërmjetësit e sigurimeve, magazinerët dhe punëtorët sezonalë fitojnë rreth 16 euro në orë. Rroga për pastruesit është deri në 1800 euro.
Industria farmaceutike siguron pagat më të larta me të ardhura mesatare bruto prej rreth 70 mijë euro në vit. Në vend të dytë janë bankat, kurse në vend të tretë industria e automobilëve. Në industrinë e makinerisë punëtorët marrin rreth 65 mijë euro pagë bruto në vit.
Meqë kërkesa për punë në këtë vend është shumë e madhe, Tetova Neës (tetova.com) ju ofron një udhëzues të plotë se si mund të gjeni punë në Gjermani.
Pa shpallje të rrejshme me informacione për rroga me shuma astronomike, kjo guidë do t`ju ndihmojë nëse jeni serioz në lidhje me migrimin tuaj në këtë vend.

Nuk është me rëndësi nëse jeni në Maqedoni apo Shqipëri, mënyra më e mirë për ta filluar kërkimin e një pune është Interneti. Ju mund të shikoni shpallje për punë në faqet në vazhdim:
Agjencia Federale e Punësimit: Agjencia Federale e Punësimit (Bundesamt für Arbeit ose shkurt BA) është ndërmjetsja më e rëndësishme në mes të njerëzve dhe firmave në lidhje me të gjitha çështjet e punësimit dhe të trajnimit për punësim. Detyra kryesore e Agjencisë Federale të Punësimit është të ndihmojë njerëzit të gjejnë punë.Kështu që portali më i madh i mbushur me shpallje për punë i takon pokërisht kësaj agjencie.
Në vebsajtin e Agjencisë Federale të Punësimit ju mund të kërkoni sipas kategorive.
Motori i kërkimit është i disponueshëm në gjermanisht, anglisht dhe frëngjisht, por shumica e shpalljeve për punë aktualisht janë të publikuara vetëm në gjuhën gjermane.
A keni pyetje në lidhje me çështjen e punësimit në Gjermani?
Ekspertët e Qendrës për mbështetje të migrimit (VËC) pranë Agjencisë Federale të Punësimit janë aty për ndihmë dhe mund të kontaktoni në gjermanisht dhe anglisht LIVE KËTU ose mund t\u drejtoheni në këtë adresë elektronike:
“Make it in Germany” shpallje për punë: Këtu mund të bëni kërkime të targetuara dhe të zbuloni se në cilat profesione aktualisht ka nevojë për kuadër të kualifikuar.

Përgatiti Tetova News