Rama falsifikoi tenderin 20 milionë euro, reagon kompania amerikane: Duhet pastrim

Pas daljes në media të superskandalit në Unazën e Re për falsifikimin e dokumentave, ka ardhur dhe reagimi i Dunwell Haberman (kompani mëmë e DH Albania), e cila ka fituar tenderin për lotin e parë, 18 milionë euro, ka ardhur dhe reagimi i kompanisë Dunëell Haberman LLC (Delaware)
Në reagimin e saj kompania thotë se po monitoron situatën në Tiranë dhe është e përgatitur për të ndërmarrë veprime konkrete.
“Dunëell Haberman LLC (Delaware) është në mënyrë të plotë në pajtueshmëri me rregullat dhe procedurat ligjore dhe administrative vendore dhe ndërkombëtare.
Këshilltarët tanë të brendshëm dhe të jashtëm po monitorojnë nga afër zhvillimet në Tiranë dhe janë të përgatitur për të ndërmarrë veprime nëse kërkohet.
Aktualisht po vlerësojmë dokumentet në mediat lokale dhe jemi të vendosur të hedhim dritë mbi pretendimet e parashtruara ndaj Dunëell Haberman LLC (Delaware), dhe palët tona të interesit.
Kompania jonë është e hapur dhe e gatshme të bashkëpunojë me autoritetet lokale për të pastruar emrin e saj”, thuhet në njoftimin e kompanisë që ka mbërritur në median shqiptare.