Gjimnazistët i bashkohen protestës, rrugët e kryeqytetit mbushen nga studentët

Rrugët e kryeqytet janë mbushur tashmë nga studentët, të cilët po protestojnë për uljen e tarifave dhe përmirësim të kushteve në auditore dhe konvikte.
Protesta ka pasur një mbështetje masive nga pedagogët, aktivistë të shoqërisë civile, ndërkohë që së fundmi me to janë bashkuar dhe gjimnazistë të gjimnazit “Qemal Stafa” dhe “Harry Fultz”.
Të gjithë studentët e fakultetëve të Tiranës, janë bashkuar para ministrisë së Arsimit, duke marshuar rrugëve të kryeqytetit, ndërkohë që ptitet që atyre t’u bashkohen dhe bashkëmoshatarët e tyre në Elbasan.
Kujtojmë se 4 kërkesat e studentëve ishin:
1. Anulimi i VKM për tarifa shtesë.
2. Përgjysmimi i tarifës së studimit.
3. Përmirësimi i kushteve të konvikteve.
4. Bordi i Administrimit të ketë̈ numër të barabartë votash mes fakulteteve dhe Ministrisë se Arsimit, duke shtuar një përfaqësues nga studentet ne bord.
Studentët e UBT-së kanë shtuar dhe disa kërkesa të tjera, që vijojnë si më poshtë:
Kërkesat e studentëve të Universitetit Bujqësor të Tiranës:
1- Paisja e të gjithë studentëve me Kartën e Studentit brenda vitit akademik 2018 – 2019;
2- Rritja e buxhetit për arsimin me 8% të GDP-së, buxheti për vitin 2019;
3- Reduktimi tarifës me 30% për vitin akademik 2018 – 2019;
4- Reduktimi tarifes me 50 % për vitin akademik 2019 – 2020;
5- Arsim publik falas për vitin akademik 2020 – 2021;
6- Përmirësimi i kushteve të konvikteve të Universitetit Bujqësor të Tiranës;
7- Mbështetja e aktiviteteve dhe projekteve të studentëve me një fond të veçantë, nivel fakulteti;
8- Mbështetje e studentëve për kërkime shkencore;
9- Mbështetje e studentëve të doktoraturës me fonde për kërkimin shkencor;
10- Rritja nga 10% në 40% e peshës totale të votës së studentëve për të zgjedhur kandidatët për dekan/rektor, dhe rritja e përfaqësisë së studentëve në senatin akademik me 20%.