Revolta e studentëve “pushton” rrjetin: Edvin porosit fustanin, ju ngref studentëve!

Protesta e studentëve ka ngjallur mjaft reagime dhe në rrjetet sociale, ku është mbështetur masivisht nga shumë personazhe të njohur të medias dhe shoqërisë civile.
Gjithashtu reagime ka ngjallur dhe komenti i kryeministrit Edi Rama, i cili i cilësoi studentët që po protestonin si ngelës.
Nëpër rrjetet sociale janë shpërndarë meme që ironizojnë Ramën dhe evidentojnë frikën që ka kryeministri ndaj protestave.
Ndërkohë që gazetari Agim Xhafka shkruan ne Facebook se do të çoj mbesën megjithëse e vogël, tek protesta e studentëve që të mësojë mos heshtë para çdo qeverie që përbuz dhe fyen brezin e ri.
Edhe pse ministria Nikolla u tërhoq në një nga pikat që kërkojnë studentët, ato shprehen të vendosur se nuk do të negociojnë asnjë nga 4 kërkesat e tyre.
1.Anulimin e Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 288, të miratuar më 21.05.2018, sidomos pikën 4 të tij që u vendos një gjobë të padrejtë studentëve për provimet e mbartura.
Rritjen e buxhetit të shtetit për universitetet publike dhe përgjysmimin e të gjitha tarifave universitare duke ulur tavanin e tarifës maksimale.
3.Ndarjen e pagesës së tarifës në dy këste.
Shtyrjen e afatit të pagesës së secilit këst përtej sezonit të provimeve të semestrit të parë.

genc4

lindita nikolla

protesta44

genci1

genc2

genc3