Ballina Aktualitet Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, Arta Marku e para nga Prokuroria

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, Arta Marku e para nga Prokuroria

Kryeprokurorja e Përkohshme, Arta Marku ka dorëzuar në Presidencë, dy lista për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi (KED). Fillimisht Arta Marku ka dërguar vetëm emrin e saj e ndjekur nga Fatjona Memçaj.
Më vonë, Marku ka dorëzuar edhe një listë të dytë me 37 prokurorë, të cilët sipas saj plotësojnë të gjitha kriteret, por nuk kanë shkollë magjistrature.
Nga Gjykata Kushtetuese janë depozituar dy emra, Bashkim Dedja dhe Vitore Tusha. Nga Gjykata e Lartë, Xhezair Zagnajori nuk ka dërguar emrin e tij, por vetëm Edmond Islamaj, Ardian Dvorani dhe Medi Bicin.
Siç raportojnë burime të Fax News, dy nga anëtarët e Gjykatës së Lartë, janë në konflikt interesi, sepse kanë kandiduar për në Gjykatën Kushtetuese. KLD nga ana tjetër nuk ka dërguar asnjë kandidat në Presidencë. Afati i Presidentit, Ilir Meta që të hedhë shortin për KED është më 5 dhjetor.
Por burime për Fax News shprehen se ndryshe nga 2017, këtë vit presidenca nuk do ta hedhë shortin për KED. Është vetë Presidenti, ai që refuzon shortin sepse nuk është ngritur ende KLGJ dhe KLP, shortin e të cilave pritet ta hedhë Kuvendi pas 5 dhjetorit. Puna e parë e KED së re, nëse funksionon, është plotësimi i 5 vakancave në Kushtetuese.
KANDIDATURAT
GJYKATA KUSHTETUESE
Bashkim Dedja Kryetar i Gjykatës Kushtetuese
Vitore Tusha Anëtare e Gjykatës Kushtetuese, e propozuar për Kryetare e KLSH
GJYKATA E LARTË
Edmond Islamaj Anëtar i Gjykatës së Lartë, në proces rigjykimi nga Kolegji i Pavarur i Apelimit
Ardian Dvorani Anëtar i Gjykatës së Lartë
Medi Bici Anëtar i Gjykatës së Lartë

PROKURORIA
Arta Marku Kryeprokurore e Përkohshme e Prokurorisë së Përgjithshme.
Fatjona Memcaj Prokurore në Prokurorinë e Apelit Tiranë
Adnand Kosova Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Adnand Xholi Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Alfred Progonati Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Alma Muça Prokurore në Prokurorinë e Përgjithshme
Anila Leka Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Arben Kraja Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Arqile Koca Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Artur Selmani Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Bilbil Mete Prokuror në Gjykatën e Shkallës së Parë Tiranë
Kostaq Beluri Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Kujtim Luli Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Petrit Fusha Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Ramadan Troci Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme, ngeli në Vetting
Sokol Stojani Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Thoma Jano Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
Artan Bajrami Kryeprokurori i Prokurorisë së Apelit për Krime të Rënda
Bujar Sheshi Prokuror në Prokurorinë e Apelit për Krimet e Rënda
Altin Dumani Prokuroria e Apelit Tiranë
Arben Qosja Prokuroria e Apelit Tiranë
Dritan Peka Prokuror në Prokurorinë e Apelit Tiranë
Edmond Hyka Prokuror në Prokurorinë e Apelit Tiranë
Genti Xholi Prokuror në Prokurorinë e Apelit Tiranë
Nezir Gjoka Prokuror në Prokurorinë e Apelit Tiranë
Ferdinand Elezi Prokuror në Prokurorinë e Apelit Durrës
Ludovik Dodaj Prokuror në Prokurorinë e Apelit Durrës
Moisi Duda Prokuror në Prokurorinë e Apelit Durrës
Altin Binaj Kryeprokuror i Prokurorisë së Apelit Vlorë
Henrik Haxhiraj Prokuror në Prokurorinë e Apelit Vlorë
Kleanthi Zeka Prokuror në Prokurorinë e Apelit Vlorë
Pelivan Malaj Prokuror në Prokurorinë e Apelit Vlorë
Alfred Agolli Kryeprokuror i Prokurorisë së Apelit Gjirokastër
Gjon Fusha Prokuror në Prokurorinë e Apelit Gjirokastër
Irma Balili Prokuror në Prokurorinë e Apelit Korçë
Rozeta Qirjaqi Prokuror në Prokurorinë e Apelit Korçë
Arben Dollapaj Prokuror në Prokurorinë e Apelit Shkodër
Brahim Dragjoshi Kryeprokuror i Prokurorisë së Apelit Shkodër
Elvin Gjokaj Prokuror në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës

Exit mobile version