6 mënyra efektive për të larguar dhimbjen e kokës

Dhimbjet e kokës ndodhin. Lajmi i mirë është se ka disa gjëra të thjeshta që mund t’i bëni për të lehtësuar dhimbjen pa ndonjë recetë të doktorit ose tableta.
Provoni të vendosni diçka të ftohët në kokë
Nëse keni migrenë, vendosni një gjë të ftohët në ballin tuaj. Copëza akulli të mbështjella në një peshqir, ose një dush i ftohët mund t’ju lehtësoj dhembjet. Mbani atë të vendosur për 15 minuta, pastaj largojeni për 15 minuta.
Përdorni një jastëk të ngrohët ose kompresorë
Nëse keni dhembje nga tensioni, vendosni një jastëk të nxehtë në qafën ose mbrapa kokës. Nëse keni dhimbje nga sinuset, mbani një rrobë të ngrohtë në zonën që dhemb. Një dush i nxehët mund të ndihmojë gjithashtu.
Presionet e lehta në kokë
Nëse keni kapur flokët dhe i keni shtrënguar shumë, mund t’ju ketë shkaktuar dhimbje të kokës. Ato mund të vijnë edhe si pasojë e veshjes së një kapele, shiriti apo edhe syzeve të notit që janë shumë të ngushta. Në një studim, gratë që kishin lënë flokët e lira e panë që dhimbja e kokës u ishte zhdukur.

Dritat
Drita e madhe ose dritat lëvizëse, madje edhe nga ekrani i kompjuterit, mund të shkaktojnë migrenën. Nëse jeni të prirë t’i keni këto dhembje, mbuloni dritaret me perde që ndalojnë diellin. Vëni syze dielli kur jeni jashtë. Gjithashtu mund t’i shtoni ekranit të kompjuterit ndalues të ndriçimit dhe të përdorni llamba fluoreshente në instalimin e dritave.
Provoni mos të përtypni
Çamçakëzi jo vetëm që mund të lëndoj nofullën, por edhe kokën gjithashtu. E njëjta është e vërtetë për përtypjen e gishtërinjve, buzëve, dhe brendësinë e faqeve, ose ndonjë gjë që mbani në dorë siç janë lapsat. Sigurohuni që merrni kafshata të vogla gjatë ushqimit. Nëse kafshoni dhëmbët gjatë natës, pyesni doktorin tuaj për mbrojtëse të dhëmbëve. Kjo mund të lehtësojë dhembjet e hershme të kokës
Merrni kafeinë
Pini çaj, kafe, ose diçka me pak kafeinë. Nëse e merrni më herët mund të lehtësoj dhimbje e kokës. Ajo gjithashtu mund të ndihmojë lehtësuesit e dhimbjeve të punojnë më mirë. Vetëm mos pini shumë, sepse tërheqja nga kafeina mund të shkaktojë dhimbje koke gjithashtu.
Praktikoni relaksues
Edhe nëse bëni zgjatje, yoga, ose relaksime të muskujve, të mësuarit si të qetësoheni në mes dhimbjeve të mëdha të kokës mund të ndihmoj në lehtësim.
Provoni masazhe
Mund ta bëni edhe vet. Disa minuta masazh të qafës dhe mund të ndihmojë në lehtësimin tensionit në kokë, që mund jetë si shkak i stresit