Kush e ka rradhën? Rama po sfidon deklaratën e SHBA duke liruar dy ish-deputetët

Vetëm një ditë më parë ambasada e SHBA bëri një deklaratë në mbëhstetje të vendimit të Gjykatës që dënoi Shullazin dhe bandën e tij me disa dhjetra vite burg. Në fund të deklaratës së SHBA shtrohej pyetjal “Kush e ka rradhën?” duke e bërë të qartë se priste dënime të tjera të figurave kryesore të krimit të organizuar.
Vetëm një ditë pas kësaj deklarate të ambasadës amerikane , Rama ka sifiduar pyetjen që shtrohej prej tyre se kush e ka rradhën për tu dënuar, duke liruar dy ish-deputetë të arrestuar nga operacioni i policisë me shërbimet partnere në goditjen e një grupi të organizuar të trafikut të drogës që shtrihej sipas vetë policisë në të gjithë vendin.
Ishte pikërisht ky operacion që edhe u përshëndet nga ndërkombëtarët. Kur kanë kanë kaluar vetëm pak ditë pas këtyre arrestimeve, Rama ka liruar dy ish-deputetë e tij të arrestuar duke sfiduar kështu edhe përshëndetjet që ndërkombëtarët i bënë arrestimeve të operacionit anti-drogë të laboratorit të Hasit.
Ndryshe nga reagimi i një dite më parë ku ambasada e SHBA si dhe ato europiane vlerësuan vendimin e Gjykatës deri tani ato kanë heshtur dhe nuk kanë reaguar për lirimin e dy ish deputetëve të arrstuar për të cilët ka përgjime nga strukturat e hteimit që provojnë lidhjet e tyre me grupin e trafikimit të drogës.