Banorët duhet të dinë, çfarë uji po pijnë?!

Pasi u informova nga banoret e fshatrave te Librazhdit qe mbulohen nga rrjeti i ujesjellesit te ri se nuk furnizohen me uje te pishem 24 ore por me nderprerje tre here nga dy ore, vendosa qe me stafin tim te shkoj tek depo e ujesjellesit ne vendin e quajtur rrapi i taksimit.
Gjate rruges u takova me banore te rastesishem dhe e vertetova katerciperisht se ujesjellesi nuk funksiononte gjate gjithe kohes por tre here nga dy ore, ne ndonje dite edhe me pak.
Arrita tek depo e ujesjellesit (tek rrapi taksim) ne krye te detyres por ne gjendje te mjerueshme ishte roja i depos i cili me miresjlle me ftoj te pi nje kafe turke.
Kushtet e veshtira nuk na ndaluan te pime kafen dhe te bisedojme per situaten dhe konkretisht per mungesen e ujit dhe funizimin me orare per fshatrat Dorez, Gizavesh 1 dhe 2, librazhd katund e qender si dhe qytetin.
Roja i intimiduar per vendin e punes ishte mjaft i rezervuar por tha se jemi urdheruar qe rubinetat tek shperndaresit e ujit te hapen me grafik dhe popullata te furnizohet tre here nga dy ore sipas orarit te percaktuar.
Nga takimet e shumta me banoret u binda se mungesa e ujit ne tubin kryesor vinte si rezultat i pakesimit te prurjeve ne burim dhe ky fakt me indinjoi pa mase sepse ky ujesjelles qe ka kushtuar sa frengu pulen ska dy vjet qe eshte vene ne perdorim dhe fshatrat sapo kane filluar te marrin uje nga rrjeti shperndares qe dhe per kete rrjet jane shpenzuar shuma te medha.
U ktheva ne Librazhd dhe kontaktova me punonjes te ujesjellesit dhe i pyeta per situaten dhe mesova se ujesjellesi i ri nuk ka prurje per te mbuluar 24 ore kerkesat e qytetareve dhe qyteti ka tre jave qe furnizohet nga ujesjellesi i vjeter Spathar apo nga pompat e vendosura ne shkumbin.

Pershkak te situates se rende per ujin e pishem dhe mos iformimin e popullates;
KERKOJ SI ME POSHTE !
1-Te mblidhet urgjentisht Keshilli Bashkiak qe administron si pronesi ujesjellesin dhe te kerkoje si me poshte Bashkise apo Drejtorise se ijesjellesit..
a-Pse furnizohen me kohe te pjeseshme banoret e fshatrat qe mbulohen nga rrjeti shperndares i ujesjellesit te ri (Dorez, Gizavesh 1-2, librazhd katund dhe qender).
b-Qyteti sa kohe ka qe furnizohet nga ujesjellesi i vjeter Spathar apo pompat e vendosura ne shkumbin.
c-A eshte e vertete qe burimi i ujesjellesit te ri eshte ne rrezik pakesimi ne lirer per sekond apo me e keqja akoma ne rrezik zhdukje.
d-A duhet qe Bashkia apo Drejtoria e ujesjellesit te informonte Keshillin Bashkiak dhe qytetaret per kete situate te rende.
e-A duhet qe konsumatoret e ujit te pishem ne qytet te njoftoheshin se ne rubinetat e tyre kishin uje Spathari apo nga pompat e Shkumbinit.
g-Ne mbledhjen jasht radhe te keshillit te therriten per raportim personat pergjegjes.
Rilindja eshte e mbarsur dhe cdo dite atashon prane nesh nje negativitet te ri por situata e ujit te pishem eshte dramatike dhe koha nuk pret prandaj anetaret e keshillit si organi vendimmarres per pronen qe administron te veproje menjeher.
REALITETI ESHTE KY…
Kryetari PD Librazhd
Bujar Vreto
13-11-2018

46123178 2313801438693146 4962625382411927552 n