“To fuck or not to fuck”, kjo është dilema e ministres së Ramës

“Të jesh apo të mos jesh”, kjo ishte dilema hamletiaen e shkruar nga Shekspiri 400 vjet më parë. Po si ka ndryshuar sot ky postulat I shkrimtarit të madh nga ministrja e Kulturës në Shqipëri. Për Mirela Kumbaron dilema është ndryshe “To fuck or not to fuck”, e thënë shqip “të q.. apo të mos q…” Në këtë [ërfundim mund të arrish pas dy statuseve perverse të kësaj minister në rrjetet sociale. Shprehja vulgare dhe banale e saj, tregon për nivelin e perversitetit në qeveri, ndërsa as që mund të flitet më për kulturë në një qeveri ku ministrja e ka hallin se si duhet kryer akti seksual dhe për këtë lëshon edhe receta të vjedhura nga një shkrimtar i huaj, i cili e ka thënë në një kontekst krejt të ndryshëm nga ai i ministres. Kumbaro, jo vetëm që i ka vjedhur shprehjen shkrimtarit, i cili është i lirë në artikulimet e tij dhe pa asnjë përgjegjësi institucionale, por edhe nuk e ka dhënë të plotë atë, duke i ndryshuar edhe kuptimin, gjë që nuk është bërë pa qëllim.
Pasi theu rrjetin me një shprehje të marrë nga një shkrimtar i njohur botërisht, John Ëater, dhe pa e cituar në asnjë rresht, ka reaguar ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro.
Kumbaro shprehet e keqardhur lidhur me keqinterpretimet dhe keqkuptimet që kanë rënë në kurriz të saj, dhe thotë se thënia e shkrimtarit ja ka arritur qëllimit për të bërë që të flitet për librin.
Reagimi i Kumbaros:
Me keqardhje për të gjithë vorbullën e krijuar nga një citim origjinal i John Ëaters, i cili, siç ia arriti qëllimit kur e tha dhe bëri të flitej për librat, ia arriti përsëri edhe këtu, paçka se këtë herë keqkuptimet e keqinterpretimet ranë në “kurrizin” tim,
I ftoj të gjithë të mirëkuptojnë qëllimin nxitës për të mos e braktisur librin e leximin, si edhe të mos bien pre e përkthimit të gabuar, të këtij teksti
Kujtojmë se Kumbaro shkruante dje në Tëitter: ”Ne duhet të kemi sërish libra të mirë. Nëse shkon në shtëpinë e dikujt që s’ka libra, mos u q* me të. Mos e lejo atë të të eksplorojë ty para se të eksplorojë universet sekrete të librit”.
Ky postim i ministres nxiti dje një sërë reagimesh në rrjetet sociale, ku nuk munguan as statueset tallvse dhe ironike ndaj saj.