Shtatë pyetje Bushatit për bandën e Bajrëve që presin përgjigje

Albania's Foreign Minister Ditmir Bushati speaks during a session, at the NATO Parliamentary Assembly's Spring session in the Albanian capital, Tirana, Saturday, May 28, 2016. NATO's Parliamentary Assembly has opened a meeting in Tirana, Albania, to discuss the alliance's response to a variety of challenges ahead of a summit in July. ?(AP Photo/Hektor Pustina)

Sekretari i grupit parlmentar të PD, Salianji i ka drejtuar shtatë pyetje ministrin të Jashtëm, Ditmir Bushati mbi lidhjet e tij me bandën e Bajrëve. Salianji thotë se Bushati deri tani nuk i është përgjigjur asnjërës prej këtyre pyetjeve dhe kjo është edhe arsyeja që pyetjet janë ëbrë edhe me koncize. PO përse Bushati nuk i përgjigjet këtyre pyetjeve të thjeshta? Një prej tyre është elementare fare dhe i kërkon Bushatit të tregojë se kur e ka pasur komunikimin e fundit me Bajrajt dhe se kush është “shefi I madh në përgjimet e Bajrëve?
Postimi Salianjit
Pyetjet e opozitës që ministri i Jashtëm, Bushati nuk iu është përgjigjur
Shqipëria dhe e ardhmja e saj rrënohet e shkatërrohet kur qeveria bashkëpunon me krimin dhe bandat; kur sovranitetin në territor nuk e kanë më institucionet, por banditët.
Ministri i Jashtëm ende nuk i është përgjigjur pyetjeve të opozitës:
– Sa herë është takuar me Bajrot?
– Sa herë i ka përdorur për të kërcënuar përfaqesues dhe votues të opozitës?
-Sa territor ka mbuluar banda në zgjedhje duke bërë vota për Partinë Socialiste me “mënyrën e tyre”?
– Sa herë i ka çuar “selam” në emër të Ramës?
– Cili është komunikimi i fundit i tij me Bajrot dhe për cilat arsye ka komunikuar me ta?
– A ka dijeni ministri Bushati se cili ishte “shefi i madh në Tiranë” në përgjimet e bandës? Shefi që do i zgjidhte bandës problemet me ligjin?