Ballina Aktualitet Arrestimet, dy deputetët dhe tre bashkitë që po “fshihen” nga Arta Marku...

Arrestimet, dy deputetët dhe tre bashkitë që po “fshihen” nga Arta Marku e Donika Prela

“Superoperacioni” i fundjavës së shkuar, i finalizuar me 24 arrestime do të ishte shumë herë me spektakolar dhe do të arrinte deri në maja të larta politike, nëse hetimi nuk do të ishte sabotuar nga drejtuesja e Prokurorisë për Krime të Rënda, Donika Prela dhe shefja e saj, Kryeprokurorja e Përkohshme, Arta Marku.
Dosja hetimore, në të cilën u ndërthurën dyshimet për vjedhje votash dhe trafik narkotikësh, kishte në qendër të saj grupin kriminal Avdulaj, nga Shijaku. Në vijim të veprimeve proceduriale, Prokuroria ka në dosje të saj lidhjet e tyre me zyrtarë të të gjithë niveleve të pushtetit të Partisë Socialiste.
Por, siç rezultoi nga arrestimet e kryera, Prokuroria e drejtuar nga Donika Prela, jo vetëm që nuk mori guximin për të shkuar më lart se sa disa keqbërës, por edhe fshehu zyrtarët e maxhorancës që kanë bashkëpunuar në vijimësi me Avdulajt apo të tjerë që kanë rezultuar në hetimet derivate të kësaj dosjeje.
“Megaoperacioni”, siç e ka me dëshirë Ministria e Brendshme dhe Policia e Shtetit që të quajnë aksionin e fundjavës, nisi me zbulimin e një laboratori për përpunimin e drogave të forta në Has. Ndërhyjra për zbulimin e këtij laboratori, i cili dyshohet se ka një lidhje edhe me Avdulajt, është realizuar vetëm pas insistimit të autoriteteve gjermane. Ndërkohë që autoritetet shqiptare kishin informacionin e duhur, si edhe lidhjet e tjera me personat që administronin realisht laboratorin.
Burime të “Boldnews.al” deklaruan se Prokuroria për Krime të Rënda, në aktet e saj, të cilat nuk janë paraqitur në gjykatë, ka të administruara materiale kompromentuese për zyrtarë lokalë, policorë, si edhe të paktën dy deputetëve të Partisë Socialiste, të përfshirë në procesin e blerjes së votave në zonat e Hasit, Dibrës, Bulqizës, etj, në procesin zgjedhor të vitit të kaluar. Këto të dhëna, në pjesën më të madhe të tyre, janë përftuar gjatë hetimit për grupin kriminal. Por, deri më tani të paktën, nuk ka asnjë veprim konkret nga ana e Prokurorisë mbi zyrtarët dhe pushtetarët e lartë të Partisë Socialiste.

Pas zbulimit të laboratorit në Has, “megaoperacioni” vijoi me arrestimin e disa anëtarëve të grupit Avdulaj, në Shijak, të cilët, po sipas akteve të Prokurorisë, rezultojnë të lidhur me shumë fije me drejtues të rëndësishëm të Partisë Socialiste.
Prokuroria, në dokumentat e saj, shkruan tekstualisht: “…Po ashtu, nga përgjimi i telefonave celularë të këtyre shtetasve (Avdulajve), evidentohen biseda të ndryshme të tyre me përfaqësues të pushtetit vendor, kryetar bashkie, deputetë, etj, ku, në tërësinë e komunikimeve del qartë interesimi i tyre për të marrë përfitime nga ente dhe institucione të shërbimit publik….”.
Ky paragraf që dëshmon qartësisht për lidhjet e Avdulajve me zyrtarë të rëndësishëm nuk gjendet në asnjë prej akteve që Prokuroria për Krime të Rënda ka dërguar në gjykatë. Dhe, natyrisht, nuk ka asnjë veprim për të vendosur para përgjegjësisë ligjore zyrtarët që u kanë dalë në përgjimet e tyre zyrtare.
“Boldnews.al” ka mësuar se zyrtarët të nivelit drejtues që kanë bashkëpunuar me Avdulajt apo me njerëz të tjerë që kanë përfaqësuar grupin e Shijakut, gjenden në Bashkinë e Durrësit, në atë të Kavajës, por edhe në Bashkinë e Vlorës. Nga ana tjetër, përgjimet e Prokurorisë kanë zbuluar komunikimet kompromentuese të Avdulajve, edhe me të paktën dy deputetë të tjerë, gjithashtu të Partisë Socialiste.
Pra, në listën e personave që duhet të ishin para drejtësisë në kuadër të këtij “megaoperacioni”, mungojnë të paktën 4 deputetë të Partisë Socialiste, si edhe zyrtarë të rëndësishëm të pushtetin lokal në Dibër, Durrës, Kavajë e Vlorë.
Duke vijuar më tej, në hetimin derivat të Avdulajve, në atë ku u zbuluan veprimet e familjarëve Ndoka për tjetërsimin e pronave në Lezhë, lista e zyrtarëve publikë të përfshirë në fallsifikim dokumentash dhe procedurash është edhe më e gjatë. Në përgjimet e Prokurorisë për Krime të Rënda ekzistojnë edhe bisedat e kryera me drejtues të degëve rajonale të institucioneve qendrore, por edhe me vetë zyrtarë të lartë të këtyre institucioneve, të cilat janë me seli në Tiranë.
Por, i gjithë ky tabor zyrtarësh të lartë e të mesëm, përfaqësues dhe të lidhur ngushtësisht me Partinë Socialiste, nuk u përfshi në “megaoperacionin” e fundjavës, i cili nuk hezitoi të arrestonte edhe 80-vjeçarët Mustafa Shuti në Has e Vlash Gazuli në Lezhë.

“Boldnews.al”

Exit mobile version