Kjo është gazeta e financuar nga fondi sekret grek

Kanë dalë të dhënat e para nga Greqia për financimet nga fondi sekret i ministrisë së Jashtme greke për mediat në Shqipëri.
Pas skandalit të publikuar ditën e djeshme që mjaft media në vendin tonë janë financuar nga Greqia, Fax Neës ka siguruar edhe emrat.
Bëhet fjalë për portalet dhe institucionet: Albanian Free Press, Himara.gr, Epirus (gazetë në veri të Greqisë), Instituti i Studimeve Mediatike.
Por kjo nuk është lista e plotë, dyshohet se ka edhe mjaft media të tjera që ende nuk janë bërë publike.
Dyshohet se mediat dhe gazetarë të tjerë shqiptarë kanë përfituar ndër vite miliona euro nga shteti fqinj.
Ish-ministri i Jashtëm grek, Nikos Kotzias theu heshtjen në lidhje me financimin e mediave në Shqipëri dhe Maqedoni.
Kotzias i acaruar përdori fjalët, si ‘idiotësi’ dhe ‘mungesë seriozitetit’.
“Syri.net”