Sa kohë i duhet organizmit tuaj për të tretur ushqimin?

Ndikimi i tretjes në humbje të peshës është mjaft i madh.
Siç edhe e kemi dëgjuar shprehjen shpeshherë, ne vërtetë jemi ajo çfarë hamë, transmeton Telegrafi.
Normalisht, koha e saktë e tretjes së një ushqimi varet nga shëndeti fizik i një individi, metabolizmi, mosha, madje edhe nga gjinia, por, nëse flasim në përgjithësi, disa ushqime do të treten shumë shpejt, ndërkaq disa tjera qarkullojnë më gjatë në sistemin tuaj.
Nëse e thjeshtësojmë termin, periudha e tretjes është procedura kur ushqimi që e hani copëtohet në copëza të vogla të cilat transferohen përmes sistemit intestinal në sistemin e qarkullimit të gjakut. Është e rëndësishme ta kuptoni kohën e tretjes në mënyrë që të humbni peshë ose ta mirëmbani atë çfarë keni arritur.
USHQIMET QË TRETEN LEHTË
Nëse konsumoni shumë ushqime që treten lehtë, atëherë do ta gjeni veten duke ngrënë më shpesh dhe më shumë sesa ç’duhet, pasi që menjëherë pasi ta hani, ushqimi zhduket dhe ju ndiheni të uritur prapë.
Ky lloj i ushqimit ju jep një rritje të shpejtë të energjisë, por trupi pastaj mbushet me glukozë dhe nuk e përdor ata, kështu pjesa e mbetur shndërrohet në dhjam.

USHQIMET QË TRETEN NGADALË
Ushqimet që treten ngadalë jua rrisin nivelet e sheqerit në gjak më ngadalë, duke ju dhuruar energji të balancuar dhe të qëndrueshme.
Sidoqoftë, kjo është lista me disa prej ushqimeve më të zakonshme që i hani dhe periudhën kohore që marrin ato për t’u tretur:
– Uji futet në zorrë menjëherë
– Pemët apo perimet marrin kohë 15-20 minuta për t’u tretur
– Perimet marrin kohë rreth 30-40 minuta
– Perimet e gatuara marrin kohë 40 minuta
– Peshku merr kohë rreth 45-60 minuta
– Sallata me vaj merr kohë rreth 1 orë
– Orizi dhe quinoa marrin kohë 2 orë
– Produktet e bulmetit marrin kohë 2 orë
– Produktet arrore marrin kohë 3 orë
– Mishi i pulës merr kohë 1.5-2 orë
– Mishi i kuq merr kohë 3 orë