Artistët në protestë kundër indiferencës së BE për shembjen e Teatrit

Aleanca për Mbrotjen e Teatrit po zhvillon një protestë përballë pallatit të Kongreseve, kundër indiferencës së Bashkimit Europian.
Protesta po zhvillohet gjatë kohës që ministri Ditmir Bushati po flet në një konferencë për shtyp me homologen e tij austriake.
Artistë dhe shumë qytetarë janë mbledhur para Pallatit të Kongreseve dhe hedhin parrulla kundër qeverisë.
“Qeveria ka uzurpuar kompetencat e bashkisë. Përgjigja që morëm në shtator mjaftonte që të kthehej ligji. Duhet të qendroni pro parimeve që promovuat. Asnjë qeveri e BE-së nuk do të ndërmerrte këto vendime”, shprehen protestuesit.

Teatri Kombetar protesta